6. března 2015 • 13:06

Produktivitu švédské ligy vyhrál Ryan, Gulaš skončil jedenáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americký útočník Derek Ryan z Örebro vyhrál produktivitu základní části švédské hokejové ligy o bod před krajanem Jeffem Taffem z Linköpingu. Na jedenáctém místě skončil český útočník Milan Gulaš z Färjestadu, který měl na kontě z 53 utkání 40 bodů a s 20 brankami se zařadil na sedmé místo tabulky střelců.


Osmadvacetiletý Ryan, který byl v minulé sezoně v dresu Villachu nejlepším střelcem základní části EBEL a nejproduktivnějším hráčem play off, si připsal v 55 zápasech 60 bodů a se 45 asistencemi se stal i nejlepším nahrávačem. O šest let starší Taffe, jenž přišel do Linköpingu z Hershey z nižší zámořské AHL, v 54 duelech zaznamenal 18 tref a 41 asistencí. Nejlepším střelcem byl s 28 přesnými zásahy další americký forvard Broc Little z Linköpingu.

Nejproduktivnějším juniorem SHL se stal český útočník Jakub Vrána také z Linköpingu, jenž nasbíral ve 44 utkáních 24 bodů za 12 tref a stejný počet asistencí. Devatenáctiletý talent, který strávil úvod sezony v přípravném kempu Washingtonu, se zařadil celkově na 52. pozici.

Mezi brankáři měl nejvyšší úspěšnost zákroků 92,99 procenta Slovák Július Hudáček, který přišel do Örebro loni v létě z extraligových Pardubic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud