6. března 2015 • 19:49

Basketbalistky USK Praha poprvé postoupily do Final Four Euroligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky ZVVZ USK Praha poprvé v historii postoupily mezi čtyři nejlepší týmy Evropské ligy. Ve druhé čtvrtfinálovém utkání dnes porazily doma Salamancu 72:43 a po výhře 50:48 v prvním duelu ve Španělsku prošly na závěrečný turnaj Final Four. To se dosud z českých klubů povedlo jen Brnu.


Final Four se bude hrát 10. až 12. dubna. Pořadatel vzejde z postupující čtveřice. I USK se uchází o to, aby se turnaj konal v Praze v hale Královka. V semifinále české mistryně vyzvou postupujícího ze souboje mezi Kurskem a Bourges. Druhou dvojici tvoří Jekatěrinburg a lepší z dvojice Fenerbahce a Galatasaray.

Pražanky od začátku šly za svým cílem ukončit sérii už doma. Zastavovaly brejky soupeřek, naopak se jim dařily brejky tažené zejména Danielle Robinsonovou. Oproti prvnímu utkání hráčky USK také zlepšily střelbu a měly jasnou převahu. Navíc je podporovala i téměř zaplněná Královka.

Už v první čtvrtině domácí basketbalistky získaly desetibodové vedení. Salamanca se sice díky trojkám dvakrát ještě vrátila do hry, ale v úvodu třetí části získaly české mistryně náskok 15 bodů a už si výhru vzít nenechaly.

Poslední čtvrtina byla domácí exhibicí a oslavou historického postupu, do hry se dostaly i mladé reprezentantky Tereza Vyoralová a Lenka Bartáková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud