6. března 2015 • 20:26

Díky fanouškům jsem dnes vyhrál i bez medaile, řekl Svoboda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Petr Svoboda sice obsadil ve finále běhu na 60 metrů překážek na halovém mistrovství Evropy v Praze poslední osmé místo, přesto plochu O2 areny opouštěl s úsměvem a radost na něm byla patrná i později. Po vleklých zdravotních problémech v minulých letech, kdy málem přišel o nohu a hrozil mu konec kariéry, bral samotný start na šampionátu na domácí půdě jako velký úspěch.


"Díky fanouškům jsem tady dnes vyhrál, i když jsem to nekorunoval medailí. Pocit, který jsem měl na startu, šel od pat až do vlasů, řekl bych, i když se to nehodí," pousmál se holohlavý Svoboda. "Byl to neuvěřitelný zážitek. A hlavně, pokud jsem se po těch třech a půl letech měl vrátit, tak to bylo rozhodně kvůli startu na mistrovství Evropy v Praze," uvedl halový evropský šampion z roku 2011, který si celý den podporu diváků užíval.

Už po postupu ze semifinále upozorňoval na fakt, že jeho fináloví soupeři jsou na tom lépe. "Konkurence převažuje nad mými výkony. Ale už jen to, že je to finále v Praze... Úkol jsem splnil," usmíval se. Po finále jej jen trochu mrzelo, že mu ideálně nevyšel krok a srazil čtyři z pěti překážek. "Tím, že jsem první tři překážky skopl, jsem to prokaučoval. Přitom jsem neběžel nejhůře a necítil jsem se unaveně. To je ale sport. Chyby k tomu patří," řekl.

V rozběhu i semifinále si Svoboda zaběhl nejlepší časy halové sezony. A i ve finále překonal své dřívější maximum. "Takže je to super. Možná by lépe vypadalo, kdybych byl ve finále šestý, ale já jsem spokojený," podotkl Svoboda, který ocenil výkony nejrychlejší francouzské trojice Pascal Martinot-Lagarde, Dimitri Bascou a Wilhem Belocian. "Ti kluci jsou úžasní. Před tím, co předvádějí, smekám a gratuluji jim," dodal Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud