6. března 2015 • 21:27

Zavadil: Na koncovce pořád pracujeme, je to na delší dobu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bezbranková remíza s Baníkem Ostrava potvrdila vleklou střeleckou krizi fotbalistů Brna na domácím trávníku. V posledních pěti zápasech na stadionu v Králově Poli vstřelili jen dvě branky. Naposledy skóroval ještě na podzim proti Příbrami útočník Donneil Moukanza. Od té doby už brněnští fanoušci neměli dlouhých 286 minut možnost zakřičet si gól.


"Na zlepšení koncovky stále pracujeme. Ale problém se nám nedaří odstranit. Je to na delší dobu. Chybí nám zřejmě více soustředění a klidu v rozhodujících momentech," řekl kapitán Brna Pavel Zavadil.

Nejvíce jej mrzelo, že se nepodařilo hned v úvodu zápasu Moukanzovi přesněji vystřelit. "Rozehráli jsme dlouhý míč, Moukanza převzal přihrávku a utekl obráncům Baníku. Přehazoval brankáře, ale dal slabou ránu. Je to škoda. Tento moment mohl rozhodnout. Potřebujeme takové šance řešit lépe," uvedl Zavadil, který patřil k hlavním oporám brněnského týmu.

Těsně před přestávkou vystrašil ostravského brankáře Pavlenku střelou z trestného kopu. Jeho rána mířila těsně nad branku.

"Tyhle situace z trestných kopů mám nacvičeny. Tentokrát mi bohužel střela nesedla. Pavlenka chytá dobře, my jsme jej ale dnes příliš neprověřili," konstatoval Zavadil.

Ve druhém poločase Brňané ještě zvýšili obrátky a soupeřovu obranu nenechali vydechnout. "Baník jsme tlačili. Měli i dost šancí. Musíme však situace řešit lépe. Potěšitelné bylo naše vysoké herní nasazení a bojovnost. Jen to ale na góly nestačí. Náš herní projev není špatný, snad přijdou i góly," řekl Zavadil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud