6. března 2015 • 22:43

Jenom dva body nic neřeší, litoval po výhře olomoucký Marosz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Rostislav Marosz díky třem trefám v rozstřelu zajistil hokejistům Olomouce v boji o únik baráži výhru na ledě Karlových Varů 4:3 po samostatných nájezdech, přesto ofenzivní lídr nováčka extraligy neskrýval zklamání. Jeho tým se na předposledním místě přiblížil dvanácté Energii jen o bod a má pět kol před koncem sedmibodovou ztrátu.


"Je to těžké. Přijeli jsme pro tři body, ale máme jenom dva. Stažení náskoku Karlových Varů o bod nic neřeší. Musíme doufat, že oni nějaké další body ztratí a my už každopádně žádné ztratit nesmíme," řekl Marosz.

Olomouc během šesti dnů porazila Vary podruhé a stejně jako v neděli doma v závěrečném kole základní části to dokázala až v nastavení. Proto snížila své manko z původních devíti na sedm bodů. "Na druhou stranu atmosféra v kabině je nadále bojovná a šance vyhnout se baráži tady pořád je. Budeme hrát do poslední chvíle až do doby, než i ta poslední šance vyprší," uvedl Marosz.

Čtyřiadvacetiletého útočníka, který hostuje v Olomouci z Třince, potěšilo, že se mu rozstřel dokonale podařil. V páté sérii překonal Vladislava Habala, pak i dvakrát Tomáše Závorku a v sedmé sérii drama rozhodl. "Jsem moc rád, že jsem alespoň proměnil tři nájezdy, které nás ještě nechaly ve hře. Je to však taková radost neradost," podotkl Marosz.

Hanákům zlepšilo náladu, že po předchozích patnácti prohrách za sebou zvítězili podruhé v řadě. Přitom nastupují bez zkušených útočníků Pavla Patery, Martina Cibáka či Radka Dlouhého a dalších. "Máme smůlu, že se nám aktuálně zranili někteří hráči, ale my ostatní to musíme odmakat i za ně. To, že nám tito hráči chybí, je fakt. Musíme je nahradit zvýšenou bojovností a doufat, že to bude lepší," dodal Marosz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud