27. března 2015 • 21:14

Brno bylo lepší, ale naštěstí jsme zabrali včas, řekl Petružálek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvě třetiny tahali litvínovští hokejisté ve druhém semifinálovém utkání proti Brnu jasně za kratší konec, ale nakonec díky brankám Františka Lukeše a Jakuba Petružálka slavili vítězství 2:1 a tím i průběžné vedení 2:0 na zápasy. Ze svého ledu vytěžili Severočeši v play off doposud maximum a v součtu s předchozí sérií s Pardubicemi prodloužili pěti úspěchy vítěznou domácí šňůru už na 15 utkání. Naposledy vyhrálo na Zimním stadionu Ivana Hlinky právě Brno, ale to se psal konec minulého roku.


Pro Litvínov to dnes bylo přetěžké utkání, Kometa se ukazuje jako velmi silný protivník, ale v semifinále play off už není lehkých zápasů. "Brno bylo dvě třetiny jasně lepší, ale naštěstí jsme zabrali včas. Musíme hrát jednodušeji, více bruslit, mít více pohybu, to bude klíč k úspěchu. Když s nimi budeme chodit do soubojů a stát, tak nás v tom přehrají," uvedl v rozhovoru s novináři Petružálek.

Vítěz Gagarinova poháru v Kontinentální lize z roku 2013 si vydřené výhry hodně vážil. "Jsem rád, že jsme jim vyvrátili tvrzení, že sem jedou pro jedno vítězství. To nám zvedne sebevědomí. A také jsem rád, že jsme udrželi neporazitelnost v domácím prostředí," poznamenal po utkání střelec vítězné branky Petružálek, který svou branku poslal opět symbolicky k nebesům za svou zesnulou přítelkyní.

Sám mohl v závěru utkání přidat svou druhou trefu a celkově šestou v probíhajícím play off, ale z mezikruží trefil pouze brankovou konstrukci opuštěné hostující branky. "To se stává, byl jsem úplně vyčerpaný, ale to mě neomlouvá, zbytečně jsme jim dali šanci, aby srovnali zápas, ale naštěstí jsme to dotáhli," řekl s úsměvem brzy třicetiletý rodák z Litvínova.

Série se nyní přesouvá do Brna, kde se opět oba celky utkají v pondělí a v úterý. A dají se čekat další vyrovnané a vyhrocené bitvy plné osobních soubojů a zajímavých situací. "Budou dva dny na regeneraci, takže si odpočineme, podíváme se na chyby, které jsme dělali a připravíme se na další zápas. Našimi chybami jsme jim nabízeli šance, to musíme zlepšit," uzavřel Petružálek, jenž si připsal i dvě utkání ve slavné NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud