27. března 2015 • 21:16

Duel kvalifikace ME mezi Černou Horou a Ruskem se nedohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Utkání kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy mezi Černou Horou a Ruskem se nedohrálo. Německý rozhodčí Deniz Aytekin poprvé zápas přerušil ve čtvrté minutě, kdy brankáře hostů Igora Akinfejeva zasáhla světlice do hlavy. Po strkanici hráčů obou týmů duel definitivně ukončil za bezbrankového stavu v 68. minutě.


Problémy na stadionu v Podgorici začaly už v první minutě. K ruské reprezentační jedničce Akinfejevovi přilétla už přibližně po dvaceti sekundách po výkopu světlice. Brankář CSKA Moskva opustil hřiště na nosítkách se zafixovanou krční páteří a podle agentury Reuters se z hlediště zdálo, že utrpěl vážné zranění.

Po zhruba půlhodinové přestávce duel v Podgorici pokračoval. Kouč Ruska Fabio Capello musel otřeseného Akinfejeva nahradit Jurijem Lodyginem. Zraněný brankář na podrobnější vyšetření do místní nemocnice. "Doufám, že bude v pořádku," uvedl lékař UEFA Slobo Mandič, podle kterého byla fixace páteře hlavně preventivním opatřením.

Německému sudímu došla trpělivost v 68. minutě. Krátce poté, co domácí brankář Vukašin Poleksič zlikvidoval pokutový kop Romana Širokova, se poblíž postranní čáry odehrála velká strkanice obou týmů. Podle informací agentury Reuters zřejmě i tuto potyčku vyprovokovala pyrotechnika, která zasáhla jednoho z hráčů hostů. Aytekin hráče opět svolal do šaten a duel předčasně ukončil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud