27. března 2015 • 21:17

Českobudějovický brankář Bláha zatím nevidí rozdíl mezi týmy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zatím žádný výraznější rozdíl nezpozoroval brankář českobudějovických hokejistů Ondřej Bláha v baráži mezi týmy první ligy a extraligy. Jihočeši dnes podlehli Slavii po samostatných nájezdech a v prvním kole soutěže podlehli v Olomouci. České Budějovice tak mají za sebou první konfrontaci s oběma extraligovými celky.


"Zatím mi ty zápasy nepřišly skoro v ničem jiné než ty, které jsme hráli proti týmům ze špičky první ligy. V Olomouci nám nevyšel začátek, tam to bylo hodně divoké, ale pak se to srovnalo. A dneska to bylo také hodně vyrovnané," uvedl Bláha.

Slavia v dnešním duelu na jihu Čech dvakrát vedla, ale domácí dokázali vždy srovnat. Bláha připustil, že České Budějovice nabudila první trefa hostů. Tu zaznamenal Pletka v poslední vteřině druhé třetině z trestného střílení, které nařídili sudí po tom, kdy domácí obránce Žovinec v brankovišti zalehl puk. "Nebavili jsme se v šatně o tom, jestli to bylo posouzené správně nebo ne. Spíš jsme se nahecovali a řekli si, že musíme uhrát nějaký body," uvedl Bláha.

Jihočeši o lepší výsledek přišli v nájezdech. To už ale Bláha v brance nebyl, vystřídal se s náhradníkem Davidem Gábou. "V zápase jsem dostal dva góly prakticky z nájezdů, tak jsme se takhle domluvili. Navíc Davidovi ty nájezdy jdou, proto do toho šel," řekl.

České Budějovice čeká v neděli další domácí zápas. Tentokrát se utkají se soupeřem, s nímž se ze sezony dobře znají - s Chomutovem. "Těšíme se. Nevadí, že jdou zápasy v rychlém sledu za sebou. Fyzických sil máme stále dost," uvedl Bláha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud