28. března 2015 • 11:33

Hvězdu Rusů trefila světlice do hlavy: Má otřes mozku a popáleniny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Míče krotit umí, se světlicí nepočítal. Ruského brankáře Igora Akinfejeva zasáhla při kvalifikačním zápase o EURO v Černé Hoře do hlavy hozená pyrotechnika. "Není v ohrožení života, utrpěl otřes mozku a je popálený," prozradil týmový lékař. Vedení Rusů podáva protest. Zápas, který sudí ukončil v 68. minutě, měl být ukončen okamžitě po trefení Akinfejeva. 



"Je ostuda, že chování fanoušků zkazilo zápas, který mohl být velmi zajímavý," citoval funkcionáře deník Sport Express. "Po utkání jsme okamžitě podali protest, protože rozhodčí ho měl ukončit hned na začátku. Věřím, že UEFA přijde s férovým a přijatelným verdiktem," uvedl Tolstych.

Utkání bylo poprvé přerušeno zhruba na půl hodiny už krátce po výkopu, kdy Akinfejeva zasáhla do hlavy světlice. Brankář sice neutrpěl vážné zranění, ale musel střídat. "Podle mě mělo být utkání okamžitě ukončeno. Ale nemohli jsme se sebrat a odejít, museli jsme udělat, co nám delegát řekl a pokračovat v zápase," uvedl trenér Ruska Fabio Capello.

VIDEO: Podívejte se na nebezpečný moment u branky Akinfejeva

 

Akinfejev podle týmového lékaře utrpěl otřes mozku a má popáleniny na krku. "Igor byl převezen do nemocnice, kde se podrobil i vyšetření mozku. Jeho život není v ohrožení, normálně odletěl s týmem do Moskvy, kde se bude dál léčit," řekl lékař ruského výběru Eduard Bezuglov.

O přestávce musela policie zasáhnout při potyčkách fanoušků a duel byl definitivně za bezbrankového stavu ukončen v 68. minutě, kdy při strkanici hráčů u postraní čáry zasáhl jednoho z nich další předmět. "Myslím, že Dmitrije Kombarova trefil zapalovač, proto nás rozhodčí odvedl do šaten," uvedl obránce Vasilij Berezuckij.

UEFA o případných trestech nerozhodla, počká až na zprávu delegáta zápasu a německého rozhodčího Denize Aytekina. "Omlouvám se ruským reprezentantům za všechno, co se stalo," řekl trenér Černé Hory Branko Brnovič. "Naši hráči jsou v šoku, nikdo neví, co k tomu říct."

Zápas skupiny C bude velmi pravděpodobně kontumován ve prospěch Ruska. "Je jasné, že jsme přišli o naději na postup a čeká nás tvrdý trest," uvedl Brnovič. "Naštěstí prezident svazu Dejan Savičevič má velmi dobré vztahy s UEFA," dodal.

O přestávce musela policie zasáhnout při potyčkách fanoušků a duel byl definitivně za bezbrankového stavu ukončen v 68. minutě
O přestávce musela policie zasáhnout při potyčkách fanoušků a duel byl definitivně za bezbrankového stavu ukončen v 68. minutě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud