28. března 2015 • 18:02

Třinec v prvním semifinále přesvědčivě porazil Spartu 6:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince vstoupili do semifinálové série play off proti Spartě impozantní výhrou 6:2. Po bezbrankové první části se domácí ve vypjatém souboji rozstříleli a na všech šest gólů jim pak stačilo 24 minut. Druhé utkání se bude hrát v Třinci v neděli od 17:20.


První semifinálové bitvě nescházelo snad nic. Dva velcí aspiranti na titul se do sebe zaklesli ve velkém stylu a strhující podívanou mohl jako první gólově okořenit domácí Roth, který si v desáté minutě položil Novotného, ale z úhlu přestřelil odkrytou bránu. Hosté v závěru první části kontrovali akcí Saboliče, jehož ránu přes obránce Hrubec vyrazil betonem.

Werk Aréna poprvé explodovala ve 24. minutě: Polášek zahákoval ve vyložené příležitosti Matuše, který z nařízené penalty chladnokrevnou kličkou bezpečně překonal Januse a nijak ho z míry před nájezdem nevyvedlo ani střídání sparťanských gólmanů. "V nájezdech mám dobrou bilanci. Věřím si na ně. Už v posledním utkání jsem dal gól ze hry podobným způsobem a teď se stejná varianta opět nabízela," řekl Radim Matuš.

Poláškovu frustraci zakrátko prohloubil Adamský, který v přesilovce potrestal jeho vyloučení. Sparťany tím spíše muselo zabolet, že jenom pár vteřin předtím promarnil v oslabení velkou šanci na vyrovnání Rolinek.

Domácí v dvouminutových intervalech mohli přidat třetí trefu, ale Ružička po paralelním zaváhání Ďalogy s Mikušem netrefil za bezmocným Novotným prázdnou klec. Tak se Sparta vrátila do hry. Při hře čtyři na čtyři se dostala do přečíslení tři na jednoho a Pech nadvakrát pokořil Hrubce. Vzepětí Pražanů ale netrvalo dlouho a třetím gólem ho odrazil Hrňa, od jehož nohy doputovala do sítě Kleslova rána.

"První třetina z naší strany ještě ušla. Ale od druhé třetiny jsme začali dělat chyby a Třinec je trestal," řekl sparťanský útočník Lukáš Pech.

Zmar Sparty dovršil ve 42. minutě přesilovkovou střelou do horní tyče Polášek, Dravecký se pak krásně proháčkoval útočným pásmem ke čtvrtému gólu a pak už nebylo o vítězi pochyb. Hostům se smůla dále lepila na hokejky. Mikuš kuriózně upadl jako poslední muž na útočné modré čáře a Doudera ze sóla zvýšil na 5:1. Vedle řady strkanic, potyček a pěstních výměn diváci viděli ještě jeden gól v síti hostů, v přesilovce ho zblízka dal Plíhal. Sparta těsně před koncem pouze zmírnila porážku, když Přibyl tečoval střelu Barinky.

"Výsledek 6:2 je zkreslující, byl to hodně těžký zápas, který jsme zvládli na jedničku. Jsme rádi za první bod, ale zítra to je zase od nuly a nový zápas," řekl Matuš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud