28. března 2015 • 19:26

V neděli snad odvedeme o sto procent lepší výkon, řekl Pech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po hladkém čtvrtfinálovém postupu přes Hradec Králové zažila hokejová Sparta v play off první náraz - v souboji dvou žhavých adeptů na titul utrpěla v Třinci výraznou prohru 2:6. Jakoby se Sparťané po dvanáctidenní přestávce ještě nepřepnuli do zápasového módu.


"Ta pauza byla dlouhá, ale na to se přece nemůžeme vymlouvat. Dneska jsme odehráli jakžtakž první třetinu, ale pak jsme nasekali strašně chyb," řekl sparťanský útočník Lukáš Pech, jehož tým přešel o kolo dřív přes Hradec v nejkratším možném, čtyřzápasovém termínu.

Zkáza Pražanů pod Javorovým se zrodila ve druhé polovině zápasu. Zatímco první část přestáli hosté bez obdržené branky, mezi 24. a 48. minutou kapitulovali hned šestkrát. "My jsme nějaké chyby udělali už v první třetině, ale tam jsme to ještě dokázali udržet na 0:0. Ale ve druhé třetině jsme těch chyb nasekali strašně moc a Třinec to potrestal. Jestli chceme být úspěšní, toho se musíme v dalších zápasech vyvarovat," řekl Pech.

Pech ještě dal Spartě v polovině zápasu naději gólem na 1:2, ale Třinec ji brzy zhatil třetí trefou. "Celé se to točilo kolem těch chyb. Místo abychom to dostali k nim do pásma, oni nám to sebrali ve středním pásmu a rychle to otočili. Tam z toho vzniklo i trestné střílení před prvním gólem. Byly z toho pak i fauly a oslabení," řekl Pech.

Už první zápas ukázal, že o vzruch v sérii mezi Třincem a Spartou nebude nouze. Pěsti létaly vzduchem od první třetiny, a i když úplně typická bitka se ještě neodehrála, několik hráčů z obou stran si při spoustě strkanic a šarvátek otevřelo účty.

"Já myslím, že to bylo z obou stran stejné. Je to hokej, takhle se to teď hraje. Jiné to určitě nebude," řekl Pech a věří, že Sparta v neděli předvede zodpovědnější výkon. "Nesmíme se v tom moc pitvat, nic jiného nám ani nezbývá. Zítra je zase nový zápas a my věříme, že odvedeme o sto procent lepší výkon," řekl Pech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud