28. března 2015 • 23:29

Mladá Boleslav a Vítkovice vstoupily úspěšně do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté vítěze základní části Mladé Boleslavi a mistrovských Vítkovic vstoupili úspěšně do semifinálových sérií extraligy. Mladá Boleslav zdolala doma díky trefě Radka Gwuždže Bulldogs Brno 5:4 v prodloužení. Vítkovice v Praze na Vinohradech prohrávaly s Tatranem ještě v 53. minutě 1:4 a nakonec vyhrály 5:4 po samostatných nájezdech.


Bulldogs vedli před 720 diváky nad favorizovanou Mladou Boleslaví 1:0 i 3:1, ale po obratu Mladé Boleslavi tři minuty před koncem vynutil prodloužení David Coufal. Po 43 vteřinách nastavení rozhodl v přesilovce Gwuždž. "Byl to zápas bez jakéhokoliv překvapení, takticky velmi svázaný. V prvních dvou třetinách jsme si vytvořili dostatek šancí k tomu, abychom zápas kontrolovali, ale nebyli jsme schopni je využít," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Zahalka oficiálním stránkám České florbalové unie.

"Naše velká hloupost v závěru nás stála první bod v sérii. První polovina se obešla bez větších nepřesností z naší strany, ve druhé jsme se bohužel nedokázali drobných chybiček vyvarovat," litoval trenér Bulldogs Jan Kadlec.

Tatran prohrával 0:1, pak otočil stav na 4:1, ale v závěru náskok ztratil. Vítkovice dokonaly obrat v nájezdech. "Dařilo se nám kontrolovat hru proti silnému soupeři, který z pěti našich technických přestupků potrestal hned čtyři. V závěru jsme ukázali velké odhodlání a hlad po vítězství," uvedl vítkovický trenér Michal Deus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud