29. března 2015 • 06:12

Mrázek si vychytanou nulou říká o důležitější roli v Detroitu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Petr Mrázek vychytal v sobotním utkání NHL druhé čisté konto sezony. Talentovaný gólman zneškodnil 23 střel, dovedl Detroit k výhře 4:0 nad Tampou Bay a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Jakub Voráček v boji o vítěze produktivity základní části soutěže nabírá druhý dech. Útočník Philadephie v duelu se San Jose zaznamenal dvě asistence a v posledních čtyřech zápasech nasbíral sedm bodů. I přes jeho snahu Flyers v sobotu prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.


Mrázek dostal přednost před brankářskou jedničkou Jimmy Howardem, jemuž se minulé dva zápasy nevyvedly. A český gólman, který letošní sezonu odstartoval na farmě, opět ukázal, že je připraven převzít důležitější roli v týmu. Celkově čtvrtou nulu v kariéře NHL navíc dosáhl proti mančaftu, který v letošním ročníku nasázel nejvíce branek.

"Věděli jsme, že jsou jedničkou v NHL ve střílení gólů. Ale dobře jsme bránili v naší třetině a ve středním pásmu jsme zase zachytávali a zpomalovali jejich akce," vysvětloval Mrázek, který i díky výborné defenzivní hře týmu moc práce neměl. "Ale když bylo potřeba, tak tým podržel. Skvěle taky pracoval s pukem, tím taky naší obraně hodně pomáhal," reagoval trenér Mike Babcock s tím, že český brankář odchytá i příští zápas.

Po akcích Voráčka, který je s 55 asistencemi nejlepší v lize, Philadelphie dvakrát smazala jednobrankový náskok soupeře. Navíc se kladenský odchovanec prosadil v prvním kole rozstřelu forhendovým blafákem, ale ve třetí sérii srovnal Melker Karlsson a v páté rozhodl Brent Burns. Voráček má po 76 zápasech na kontě stejný počet bodů a je druhý o dva body zpět za Sidneym Crosbym, který se podílel gólem a dvěma přihrávkami na výhře Pittsburghu 3:2 nad Arizonou.

Radim Vrbata nastřílel podruhé během své kariéry v NHL třicet branek za sezonu. Mladoboleslavský rodák jubilejním zásahem pomohl Vancouveru k zisku bodu, neboť z dorážky v přeposlední minutě poslal zápas do prodloužení. V něm se však prosadil Dallas a odvezl si z kanadské města výhru 4:3.

"Z utkání si musíme vzít pozitiva. Sezona už pokročila do fáze, kdy je pozdě se vrtat v tom špatném. Takže pokaždé, když odvoláte brankáře a dokážete v závěru srovnat, musíte být za to šťastni," konstatoval Vrbata, nejlepší český střelec v soutěži, který zaznamenal v utkání i asistenci a stal se druhou hvězdou zápasu.

Po třinácti zápasech gólového půstu se prosadil útočník New Jersey Patrik Eliáš, který tečí otevřel v Carolině skóre. Další branky ale Devils nepřidali a na ledě soupeře nakonec prohráli 1:3. New Jersey doplatilo na výpadek v rozmezí 39. až 45. minuty, v níž inkasovalo všechny

góly.

Jaromír Jágr si připsal jednu asistenci u branky Floridy, která podlehla v Montrealu 2:3 v prodloužení. Mladému týmu Panthers ztrátou narostlo ve Východní konferenci manko na postupovou osmičku do play off na čtyři body, neboť Boston doma porazil i s přispěním jedné asistence Davida Pastrňáka New York Rangers 4:2. Mezi oběma týmy je ještě devátá Ottawa, která prohrála v Torontu 3:4 v prodloužení. Klub z kanadské metropole ztrácí na Boston bod, ale má zápas k dobru.

lbc

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud