29. března 2015 • 13:15

Na Slovensku nebudou hrát Rosický, Čech, Limberský ani Lafata

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští fotbaloví reprezentanti odcestují k úternímu přípravnému utkání na Slovensku bez čtyř hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě sobotního duelu kvalifikace mistrovství Evropy s Lotyšskem (1:1). Volno pro zápas v Žilině dostali kapitán Tomáš Rosický, brankář Petr Čech, obránce David Limberský a útočník David Lafata.


"Učinili jsme tak po předchozí domluvě a zohlednili i zdravotní stav některých hráčů. Trenér Pavel Vrba navíc už dopředu avizoval, že na Slovensku dá příležitost hráčům, kteří v minulých reprezentačních zápasech neměli patřičné vytížení," uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentačního mužstva Dušan Fitzel.

Rosického trápí nachlazení, kvůli kterému už neabsolvoval před polednem pozápasový trénink na Strahově. Čech má pro změnu problémy se svalem a stoprocentně v pořádku nebyl ani Limberský, jenž nedokončil čtvrteční trénink.

Vedle Rosického dnes netrénoval na hřišti s týmem ani záložník Vladimír Darida, který má ze sobotního duelu nakopnutou nohu a připravoval se v útrobách strahovského stadionu individuálně. V mužstvu ale na rozdíl od kapitána zůstává. Slovenský tým po dohodě s trenérem Jánem Kozákem opustil před zápasem s českými fotbalisty záložník Miroslav Stoch.

Kouč Pavel Vrba v minulých dnech naznačil, že mezi oběma duely dojde ke změnám. Už po pátečním přípravném utkání reprezentační jednadvacítky s Anglií se k A-týmu připojil brankář Jiří Pavlenka, opačným směrem by mohli naopak putovat Ladislav Krejčí či Václav Kadlec.

Čeští hráči sobotní remízou s Lotyšskem přišli po čtyřech podzimních výhrách o stoprocentní bilanci v kvalifikaci, přesto nadále vedou tabulku skupiny A. Na Slovensko odcestují v pondělí před polednem a kouč Vrba avizoval, že dá šanci i hráčům, kteří si proti Lotyšsku nezahráli. Zápas v Žilině začne v úterý ve 20:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud