29. března 2015 • 22:04

Série se dá pořád krásně otočit, věří Vondrka po prohře v Třinci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejtěsnější a o to bolestnější porážku utrpěli hokejisté Sparty i v druhém semifinálovém utkání play off v Třinci. Vítězný gól Vladimíra Rotha přišel v prodloužení v čase 75:06, proto už neměli šanci na něj odpovědět. Slezskou misi tak Pražané končí neúspěšně a domů se vracejí za stavu 0:2 na zápasy.


Rozhodující gól v nastaveném čase provázel mírný zmatek a část sparťanů před rozhodující trefou jakoby na chvilku přestala hrát. "Byl tam zmatek, spousta kluků zvedala ruce, ale nevím proč. Jestli měli na mysli zakázané uvolnění, nebo oni hráli v šesti," řekl sparťanský útočník Michal Vondrka. "Já jsem vlítnul na led a vzal jsem si hráče, oni si dali jednu dvě nahrávky, a protože mají aktivní beky, Roth si sjel a dával to do prázdné branky."

Hosté se po sobotní porážce 2:6 dušovali, že se nesmí opakovat chvilkové ztráty koncentrace zaplacené góly, ale stalo se znovu. Třinec ve druhé části obrátil třemi brankami skóre během 94 sekund. "Minimálně půlku zápasu jsme hráli výborně a k ničemu jsme je nepustili. Ale našima chybama jsme je pustili do vedení. Ty výpadky ve hře bohužel máme," uvedl Vondrka. "Pak jsme to zase otočili a zase si nechali dát dvě minuty před koncem gól. A opět to byl bek, takže to svědčí o tom, že beky mají aktivní. Musíme to už zavřít a pohlídat si ty konce, stálo nás to výhru," řekl Vondrka.

I když hosté dnes poprvé v sérii zužitkovali přesilovou hru, Vondrka s výstavní disciplínou svého celku není spokojený a myslí si, že by tým měl být v početních výhodách produktivnější. "Je pravda, že proti Hradci jsme se prosazovali více. Ale pevně věřím, že na tu vlnu navážeme v domácích zápasech. Tam to bude úplně jiné," řekl Vondrka.

Podle něj se nemají středeční a čtvrteční zápasy v Praze lišit jen úspěšností v přesilových hrách. Sparťanský útočník nepochybuje o tom, že hra jeho týmu v nich půjde nahoru i díky větším rozměrům kluziště. "Pevně věřím, že domácí hřiště bude naše výhoda a že to srovnáme. S klukama jsme si řekli, že nikdo nesmí mít tendenci mít skleslé hlavy. Dva nula po zápasech venku jsem zažil v play off ikskrát a dá se to krásně otočit. Pevně věřím, že to uděláme," řekl Vondrka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud