30. března 2015 • 14:25

Plavkyně Závadová má jisté místo na olympiádě v Riu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plavkyně Barbora Závadová je prvním českým sportovcem, který má prakticky jistou účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro příští rok. Na mezinárodním mistrovství Dánska splnila v neděli A limit plavecké federace FINA v polohovém závodu na 400 metrů časem 4:41,52 minuty. Český rekord na 200 metrů volný způsob zaplavala Simona Baumrtová.


Závadová za svým čtyři roky starým českým rekordem zaostala o čtyři a půl sekundy, přesto ji z nominace jen těžko někdo vystrčí. Limit A by musely zaplavat další dvě české plavkyně a musely by být rychlejší než Závadová, což není reálné. Vedle dlouhé polohovky vyhrála Závadová v Dánsku také závod na 200 metrů motýlek v kvalitním času 2:13,74 minuty.

Česká republika má nyní pro Rio čtyři místa. Vedle Závadové vybojovali nominaci už také brokový střelec David Kostelecký, Nikola Mazurová v disciplíně sportovní malorážka 3x20 ran a jachtařka Veronika Fenclová-Kozelská v kategorii Laser Radial. Všichni ale musejí nominaci potvrdit, jejich místo jen plní kvótu pro Českou republiku.

V Dánsku se zaskvěla také Baumrtová, která vytvořila na trati 200 metrů volný způsob český rekord časem 2:01,46 minuty. Vlastní dva roky staré maximum vylepšila o 27 setin. "Snad jsem se hodila trochu do klidu a budou dobré i znaky a polohovka," napsala na facebooku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud