30. března 2015 • 14:50

U hokejistů Vítkovic budou pokračovat trenéři Svozil s Petrem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenéry extraligových hokejistů Vítkovic zůstávají Ladislav Svozil a Jakub Petr. Dvojice, která tým převzala v listopadu po odvolaném Peteru Oremusovi, se s vedením klubu dohodla na prodloužení spolupráce i pro příští sezonu. Klub to oznámil na svém webu.


Svozil s Petrem vyvedli ostravský celek z předposledního místa a hrozby baráže do předkola play off, kde Vítkovice ztroskotaly na Pardubicích a celkově tak obsadily desáté místo. Vzhledem k tomu, že se po špatném startu sezony dokázalo mužstvo vyhnout boji o záchranu a výrazně zlepšilo výsledky v domácím prostředí, dostali oba trenéři důvěru i pro další ročník.

"Oba trenéři dostali konkrétní návrh a všichni v klubu máme nyní velkou radost, že se oba rozhodli pokračovat v práci, kterou zahájili na podzim. Jsou to odborníci, kteří hokeji rozumí. Ladislav Svozil má bohaté zkušenosti, Jakub Petr je zase hodně progresivní. Toto spojení fungovalo, takže věříme, že bude fungovat i nadále," uvedl generální manažer klubu Petr Husička.

Vítkovice nabídly post úspěšnému mládežnickému kouči Petrovi i přesto, že je hlavním kandidátem na post kouče reprezentační dvacítky po Miroslavu Přerostovi, kterému skončila smlouva. Prezident hokejového svazu Tomáš Král již v lednu potvrdil, že by byl rád, aby Petr dvacítku převzal. Ostravský klub uvedl, že ho v případě dohody dá pro potřeby národního týmu plně k dispozici.

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje by jedenačtyřicetiletého trenéra v nové pozici teoreticky mohl potvrdit 8. dubna, kdy se koná jeho nejbližší jednání. Petr se však momentálně věnuje práci u národního týmu do 18 let, který čeká v dubnu mistrovství světa ve Švýcarsku. Je tak pravděpodobné, že do vyšší věkové kategorie bude převeden až po šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud