30. března 2015 • 18:28

Hiddink se o místo u nizozemské reprezentace nebojí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Navzdory nevydařené první polovině kvalifikace o mistrovství Evropy se trenér nizozemských fotbalistů Guus Hiddink o své místo nebojí. I když bronzový tým z mistrovství světa má zatím v "české" skupině k postupu na Euro daleko, zkušený kouč si prý práci užívá.


Spekulace o Hiddinkově odvolání se v nizozemském tisku objevily po sobotním kvalifikačním duelu s Tureckem, v němž "oranjes" doma zachraňovali v nastavení remízu 1:1. Po pěti zápasech tak mají na kontě sedm bodů a na třetím místě tabulky ztrácejí šest bodů na vedoucí Česko a pět na druhý Island.

"Dohody platí. Nemám pocit, že by mě chtěli vyhodit. Stále si práci užívám, nic se neděje," uvedl osmašedesátiletý Hiddink na dnešní tiskové konferenci před úterním přípravným duelem proti Španělsku.

Na hře Nizozemců proti Turecku se výrazně podepsal fakt, že jim chyběla zraněná ofenzivní hvězda Arjen Robben. Útočníka Bayernu Mnichov, jenž nehrál ani na podzim proti Česku, nedokázal nahradit Ibrahim Afellay. "Afellay je jiný typ hráče než Robben a při vší úctě k Afellayovi, není to jeden z nejlepších hráčů světa. Robben ano," řekl Hiddink, bývalý kouč Eindhovenu či Chelsea.

okr ura

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud