31. března 2015 • 11:43

Plavec Hackett se pokusí probojovat do australské reprezentace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trojnásobný olympijský vítěz v plavání Grant Hackett se téměř sedm let po ukončení kariéry pokusí probojovat do australské reprezentace. Čtyřiatřicetiletý specialista na delší distance se zúčastní národního šampionátu, jenž začíná v Sydney v pátek.


Hackett ohlásil návrat k plavání koncem minulého roku. Přiznal, že ho ke comebacku vedly i události v soukromém životě - předloni se rozvedl a loni se podrobil odvykací kúře na léky na spaní.

"Už nemám očekávání jako dřív a vyhrazuju si právo kdykoli toho nechat," uvedl Hackett. Před národním šampionátem se zúčastnil dvou mítinků a zaplaval slušné časy na 200 a 400 m volným způsobem.

Hacketta opět trénuje kouč Denis Cotterell, jenž ho dovedl k třem zlatým medailím na OH v Sydney 2000 a Aténách 2004 a celkem deseti titulům mistra světa v dlouhém bazénu. Kariéru ukončil v roce 2008.

Na rozdíl od bývalého reprezentačního kolegy Iana Thorpea, jenž se pokoušel neúspěšně kvalifikovat na hry v Londýně 2012, si Hackett tak vysoké cíle neklade. "Prostě chci, aby mě plavání bavilo. A snad se mi podaří plavat rychle. Lidé sice mluví o olympijských hrách, ale na to vůbec nemyslím," řekl bývalý světový rekordman na 800 a 1500 metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud