31. března 2015 • 17:29

Tiňkov zkritizoval propuštěného Riise za zastaralý přístup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Majitel cyklistické stáje Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov se krátce po ukončení spolupráce ostře pustil do bývalého manažera Bjarneho Riise, který podle na něj na vedení týmu nemá schopnosti. Jeho nástupcem se stane Ital Stefano Feltrin, jenž do roku 2010 pracoval pro ruský tým Kaťuša a jeho předchůdce Tinkoff Credit Systems.


Podle ruského miliardáře už lidem, jako je někdejší dánský cyklista Riis nebo bývalý šéf Lance Armstronga Johan Bruyneel, vypršel čas. "Zůstali zaseknutí na přelomu tisíciletí, i když při tom nemusí jít nutně o téma doping. O určitých věcech prostě nemají páru. Nevědí, jak vést tým moderním způsobem," uvedl Tiňkov na facebooku.

Stáj, za kterou jezdí český cyklista Roman Kreuziger, v neděli oznámila, že s bývalým dlouholetým majitelem a šéfem týmu ukončila spolupráci. Týden poté, co byl kvůli sporům s Tiňkovem zbaven pravomocí, se Riis dohodl na ukončení smlouvy s okamžitou platností.

Podle spekulací médií byl Riis suspendován kvůli špatným výsledkům týmu, jenž má letos na kontě zatím pouze dvě etapová vítězství díky Albertu Contadorovi a Peteru Saganovi. "Vést tým vyžaduje víc než jen vydávat příkazy z auta," dodal Tiňkov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud