31. března 2015 • 22:50

Hlasy po přípravném fotbalovém utkání Slovensko - ČR

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po přípravném fotbalovém utkání Slovensko - ČR (1:0):


Pavel Vrba (trenér ČR): "Věděli jsme, že nastoupíme s mužstvem, které neztratilo v kvalifikaci ani bod. Dali jsme příležitost dalším hráčům, kteří v kvalifikaci moc nehráli. Nemyslím si, že by někdo vyčníval, všichni byli na přibližně stejné úrovni. Nikdo nezklamal, ale ani nikdo nezazářil tak, že bych si řekl, že jsem udělal chybu, že jsem ho v sobotu nepostavil. Že bych si řekl, jo, to byla hvězda. Bohužel v útočné fázi naše efektivita není tak výrazná, jak bychom si představovali. My jsme možná měli lepší držení míče a možná víc nahrávek, ale všechno to bylo takové pomalé nebo nám v útočné fázi chyběly situace jeden na jednoho. Nejsme tak efektivní jako na podzim. Slováci v soubojových věcech ve vápně byli důraznější a my jsme se sice prosazovali kombinačně, ale jenom po velké vápno. Ten gól nebyl jen o Vaclíkovi, první chyba je, že má soupeř tolik prostoru ve středu hřiště. Prostor před velkým vápnem byl špatně vykrytý. Střelu jsem neviděl, tak nedokážu přesně říct."

Ján Kozák (tréner SR): "Myslím, že to bylo kvalitní utkání. Ani bych neřekl, že bylo přípravné, protože nasazení bylo jak v těžkých kvalifikačních duelech. Všichni hráči podali kvalitní výkon a hráli ve vysokém tempu. Mladí hráči ukázali, že jsou příslibem. Kluci mají zkušenosti, kvalitu a hrají srdcem. Tak to má vypadat. Nechtěli jsme si pokazit naší sérii. Jsem rád, že se to povedlo."

Tomáš Vaclík (brankář ČR): "Nechytatelná střela to nebyla, musím se na to podívat. Čekal jsem, že to víc sklouzne, ale vyskočilo to hodně vysoko a přeskočilo mě to. Určitě jsem si s tím měl poradit lépe. Při té šanci v první půli jsem reagoval na tu první střelu po zemi, ale někdo to přizvedl. Už bych neměl šanci, ale Gebre mě zachránil a oddechl jsem si. Změn bylo deset, což není úplně obvyklé. Ale jsem rád, že jsme dostali šanci."

Marek Suchý (obránce ČR): "Slováci měli hlavně v první půli dobré akce a tam jsme to i se štěstím přežili. Pak ve druhé půli už jsme měli ze hry víc my, ale bohužel při té gólové akci to hezky trefil. My jsme se pak snažili se zápasem něco udělat až do konce, ale nepovedlo se. Na hřišti jsme se všichni snažili podat nejlepší výkon a byli jsme rádi, že když třeba nehrajeme v kvalifikaci, tak jsme si mohli za nároďák zahrát. V první půli jsme při centrech měli ve vápně málo lidí a střela na branku přišla hodně pozdě."

Martin Pospíšil (záložník ČR): "Dnes to bylo hlavně bojovné utkání, protože terén byl těžký. Když jsem viděl ráno počasí, tak jsem se bál, aby se to nezrušilo, protože počasí byla jedna velká katastrofa, ale nakonec to ještě v rámci možností šlo. Byly k vidění i pohledné akce. Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodla jedna střela. Pro nás smůla, že to byla střela soupeře. I my jsme měli náznaky, ale nedotáhli jsme to. Na kombinaci jsme měli dost prostoru, docela se nám v ní dařilo. Oni ale měli nebezpečné brejky a jeden z nich jsme neuhlídali."

Tomáš Necid (útočník ČR): "Ráno, když jsem viděl počasí, tak jsem to čekal horší. Tráva to vydržela a nebylo to tak špatné. Ale terén to byl těžký a sebralo to hodně sil. Ale myslím, že jsme se s tím popasovali dobře. Snažili jsme se hrát svoje, poměrně se nám to dařilo, ale gól dal soupeř. Dali gól se štěstím, jinak to bylo remízové utkání."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud