1. dubna 2015 • 00:17

Fotbalisté se ráno báli, aby počasí zápas se Slovenskem nezrušilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští fotbalisté se báli, aby se úterní příprava na Slovensku vůbec odehrála. V Žilině totiž od rána vydatně sněžilo i pršelo a trávník tak byl hodně podmáčený. Nakonec se však utkání sehrálo podle plánu a domácí vybojovali výhru 1:0.


"Když jsme viděli ráno, jak sněží, tak jsme se báli, aby se to nezrušilo. Počasí byla jedna velká katastrofa," popisoval novinářům záložník Martin Pospíšil. "Když jsem viděl to počasí, tak jsem to čekal horší. Tráva to ale vydržela a nebylo to zas tak špatné, i když to stálo hodně sil," doplnil útočník Tomáš Necid.

Oba týmy si však s podmínkami poradily poměrně dobře, i když o trochu lépe Slováci, kteří se zaměřili hlavně na brejky a nepokoušeli se o delší kombinace.

"Bylo to hlavně bojovné utkání, protože terén byl těžký. Ale byly k vidění i pohledné akce. Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodla jedna střela. Bohužel pro nás to byla střela soupeře," mrzelo Pospíšila, který je však na podobné podmínky zvyklý z Jablonce. "Nedávno jsme hráli podobný zápas se Spartou. Tam zas byla mlha a nebyla vidět branka. Už si na to zvykám," připustil třiadvacetiletý hráč.

Také Necida mrzelo, že Češi své náznaky šancí nevyužili, zatímco Slovensko dalo gól po střele ze střední vzdálenosti. "Dali gól, řekl bych se štěstím. Myslím, že to bylo jinak remízové utkání. Já si ho užil, akorát jsme bohužel prohráli. Život jde dál, příště vyhrajeme," věřil útočník Zwolle.

Právě Necid měl jednu ze dvou větších českých šancí, ale z otočky pálil vedle. "Z otočky se střílí těžko, když máte bránu za zády a ještě to máte na slabší nohu. Ale určitě to šlo trefit. Bohužel to šlo kousek vedle. Škoda," mrzelo pětadvacetiletého reprezentanta.

Jinak se ale Češi těžko prosazovali přes důslednou slovenskou obranu. "Na kombinaci jsme měli dost prostoru, docela se nám v ní dařilo. Ale těžko se nám dostávalo do vápna, oni měli blok zhuštěný. A k tomu měli nebezpečné brejky a jeden z nich jsme neuhlídali," popisoval Pospíšil.

Pro záložníka Jablonce to byl premiérový reprezentační zápas v základní sestavě. "První půli jsem byl docela dost na míči, snažil jsem si chodit pro míč na rozehrávku, ale nebyla z toho žádná přihrávka do šance, takže z toho pohledu to mohlo být lepší. Ale jinak z toho nemám špatný pocit," hodnotil sám sebe Pospíšil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud