1. dubna 2015 • 09:10

Sobotka je po zranění fit a vyhlíží blížící se mistrovství světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Vladimír Sobotka po téměř měsíční přestávce začal opět trénovat a jeho start na blížícím se mistrovství světa by tak neměl být ohrožen. Sedmadvacetiletý centr Omsku si v prvním kole play off Kontinentální ligy poranil třísla a téměř celý březen byl v péči lékařů. Od úterý se ale už připravuje s národním týmem, v jehož dresu by neměl chybět na nadcházejícím vrcholu sezony. Trenér Vladimír Růžička s jeho nominací počítá.


"Dostal jsem povolení od pana doktora Koláře, že můžu na led. Tak uvidíme," řekl Sobotka novinářům na úterním srazu. Do zápasu naposledy zasáhl 4. března. "Ta pauza byla dlouhá... Píchalo mi v tom normálně i při chůzi. Snažil jsem se dělat svalová cvičení, co mi poradili," popsal odchovanec Třebíče své problémy.

Sobotka byl v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře od samého začátku, Omsk jej totiž uvolnil na léčení do Prahy i v době, kdy hrál play off. "Na pár dní jsem se ale vrátil zpátky na sérii s Kazaní. V klubu s tím neměli problém. Domluvili jsme se, že zůstanu na čtyři nebo pět dní v Praze a potom se vrátím zpátky," řekl Sobotka.

Zranění jej sice připravilo o klubový závěr sezony, o MS se ale nebál. "Nebylo to nic moc. Sedět a dívat se na hokej, to je vždycky nepříjemné... Doufám, že je ještě dost času, abych se dostal do pohody," podotkl Sobotka, který s největší pravděpodobností tento týden nezasáhne do nejbližších přípravných zápasů proti Norsku.

"Záleží na trenérech. Je to ale začátek a není kam spěchat, aby se znovu nenatrhnulo, i když to by se nemělo stát. Ale nikdy nevíte. Nějaký blbý pohyb, náraz, mohl bych být zase měsíc mimo. Což určitě nechceme. Začnu pomalu. Jinak mám tréninky na suchu i na ledě na zpevnění svalů," řekl Sobotka.

Účastník loňského mistrovství světa se před rokem rozhodl opustit NHL a odešel do Ruska. Svého kroku nelituje. "Pořád si myslím, že to nebyl pro mě hokejově krok zpátky. S herním vytížením jsem byl spokojený, hrál jsem dvacet minut (v zápase) a v Americe to bylo patnáct nebo šestnáct. Takže si stěžovat nemůžu. Co se týče života a zázemí, myslím si, že se to dá přirovnat. Nebylo to to tak špatné," prohlásil Sobotka.

Bez větších problémů si prý zvykl i na trochu odlišný styl hokeje. "Nedohrával jsem tolik soubojů jako v NHL. Více jsem hrál na puku a více jsem se snažil tvořit hru," popsal Sobotka. Přestože v Omsku podepsal tříletou smlouvu, v létě by se teoreticky mohl vrátit do zámoří. Součástí dohody je totiž výstupní klauzule. "Nad tím jsem ještě vůbec nepřemýšlel, teď mám v hlavě MS," řekl Sobotka, který v Omsku odehrál včetně play off 57 zápasů s bilancí 11 branek a 29 asistencí.

Avangard postoupil do druhého kola play off, ve kterém prohrál s Kazaní. Podle Sobotky tým moc šancí na další postup neměl. "Myslím si, že je to velký pokrok oproti minulé sezoně, kdy v play off ani nebyli. Podle mého byli spokojení. Na konci jsme měli sedm hráčů zraněných, takže se asi (vyřazení) dalo očekávat," uvedl.

Podle informací ruských médií by v příští sezoně mohl Omsk vést jako hlavní trenér Vladimír Růžička, pod nímž Sobotka hrál řadu sezon ve Slavii. "Taky jsem si to přečetl. Pro mě by to bylo jenom dobře, pokud se dohodneme na další spolupráci. Samozřejmě, že by se mi to líbilo a lákalo by mě to. Zatím jsou to ale jen spekulace," dodal Sobotka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud