1. dubna 2015 • 10:23

Duda se uzdravil po zákroku Limberského a "sestřelil" český tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V lednovém přípravném utkání za Legii Varšava utrpěl fotbalový záložník Ondrej Duda po zákroku plzeňského Davida Limberského zranění, stihl se však vyléčit a v úterním přípravném zápase jediným gólem rozhodl o výhře Slováků nad českým týmem. Jako odplatu to ale nebral.


"Nemyslel jsem na to, že bych měl Čechům něco vracet. Takové věci se ve fotbale prostě někdy stávají a já už se na to snažím nemyslet," řekl po zápase Duda. Na hřišti se ani s Limberským nepotkal, protože český obránce dostal na zápas v Žilině volno.

Duda v úterním utkání nastoupil za slovenský národní tým teprve podruhé, navíc poprvé v základní sestavě, a hned si připsal premiérový gól. Před zápasem to přitom vůbec nečekal. "Nemůžu říct, že bych cítil, že zrovna tohle bude můj střelecký den. Vždy jdu do zápasu s tím, abych něco odevzdal pro mužstvo. Jsem rád, že se mi to povedlo," uvedl dvacetiletý záložník.

Prosadil se v 49. minutě, kdy po přihrávce jabloneckého Jána Greguše napřáhl zpoza vápna a překonal Tomáše Vaclíka, před nímž míč na těžkém terénu skočil. "Moc často takhle nestřílím, tak jsem si řekl, že odteď musím začít," smál se Duda. "Míč po skluzu nabral i rychlost, brankář nečekal, že to před ním takhle skočí. Takže jsem rád, že jsem to vyzkoušel," dodal velký talent slovenského fotbalu.

I když společnou federální minulost nezažil, skalp českého týmu ho potěšil. "Byl to krásný zápas. O to lepší, že jsme hráli právě proti Česku. Sousedské derby je vždy soubojem o prestiž a já jsem rád, že jsem si v něm mohl zahrát. Jsem spoluhráčům vděčný za to, jak mě přijali, a za to, že jsem mohl vstřelit vítězný gól," doplnil Duda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud