1. dubna 2015 • 10:48

Hiddink: Výhra nad Španělskem je pro nás vzpruhou do kvalifikace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér nizozemských fotbalistů Guus Hiddink doufá, že úterní vítězství 2:0 nad Španělskem bude pro jeho tým velkou vzpruhou do kvalifikace o Euro 2016. V ní se zatím "Oranje" hodně trápí a ve skupině ztrácejí ze třetího místa šest bodů na vedoucí Českou republiku.


Nizozemci získali z pěti zápasů pouhých sedm bodů, prohráli v ČR i na Islandu a naposledy doma až v nastavení zachránili remízu 1:1 s Tureckem. Podle Hiddinka by právě úspěšná příprava s úřadujícími evropskými šampiony mohla být správným odrazovým můstkem.

"Tento výsledek dává našemu týmu hodně sebevědomí. Musíme zápas se Španělskem považovat za dobrý start směrem k příští červnové kvalifikaci. Ale nejsem takový, že bych teď chodil s nosem nahoru," řekl novinářům Hiddink po utkání v Amsterodamu.

Nizozemcům se povedl začátek, už v úvodních šestnácti minutách překonali brankáře Davida de Geu obránce Stefan de Vrij a záložník Davy Klaassen. "Chtěli jsme tenhle zápas vyhrát. Jsem jenom hodně šťastný, hlavně s prvním poločasem, kdy tým hrál přesně takový fotbal, jaký po něm chci," radoval se osmašedesátiletý kouč, který byl kvůli nepovedené kvalifikaci pod velkým tlakem. Další utkání čeká bronzové mužstvo z loňského mistrovství světa 12. června v Lotyšsku.

Naopak Španělsko prohrálo třetí přípravu za sebou bez vstřelené branky. "První dvacetiminutovka nás pohřbila. Pak jsme začali diktovat tempo hry, byli jsme ve všem lepší než soupeř a dostávali jsme se i do jeho šestnáctky. Zdálo se však nemožné vstřelit gól," řekl trenér Vicente del Bosque.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud