1. dubna 2015 • 12:59

Kouč basketbalistek IMOSu Brno Bobrovský chystá radikální změny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Radikální změny chystá trenér a majitel klubu Jan Bobrovský po čtvrtfinálovém vyřazení basketbalistek IMOSu Brno s Nymburkem. Vítězky Evropské ligy z roku 2006 a čtrnáctinásobné domácí mistryně dosáhly nejhoršího výsledku v klubové historii. V této sezoně Evropské ligy Brňanky nevyhrály ani jeden zápas a jejich výkonnostní propad pokračoval i v nejvyšší domácí soutěži.


"Kádr se musí obměnit. Všem hráčkám končí smlouvy. Zůstanou mladé. Začneme na tom pracovat co nejdříve," řekl ČTK Bobrovský, který zatím považuje za předčasné zveřejňovat jména. Bobrovský v sobotu oslavil sedmdesátiny, jeho svěřenkyně jej ale "dárkem" v podobě výsledkového propadáku zklamaly. Nymburku podlehly hladce 0:3 na zápasy.

Jedním z důležitých faktorů ústupu ze slávy jednoho z nejlepších evropských klubů minulého desetiletí jsou i ekonomické problémy. "Každý den na tom pracuji. Současná finanční situace je hodně obtížná. Ale věřím, že se najde zlepšení," dodal trenér, který i v příští sezoně plánuje start v evropských klubových soutěžích.

Navzdory brzkému vyřazení považuje za reálnou i účast IMOSu v dalším ročníku Evropské ligy. "Není to tak, že bychom tuto soutěž nemohli po současném výsledku v české lize hrát. Už jsem se na to informoval. Jednak se chystá reorganizace Evropské ligy a kromě toho máme vzhledem k našim předcházejícím výsledkům stále dobré jméno," uvedl Bobrovský, který v horší variantě počítá se startem v Evropském poháru.

"Hráčky potřebují ke svému rozvoji konfrontaci se špičkovým evropským basketbalem. Pouze domácí liga to neumožní," řekl kouč, který před deseti lety dovedl českou reprezentaci v Ankaře k titulu mistryň Evropy.

Bobrovský založil basketbalový klub IMOS Brno v roce 1993 společně s manažerem Jiřím Hamzou, který před pěti lety přešel k biatlonu a nyní je předsedou svazu. V prestižní Evropské lize získaly Brňanky kromě jednoho vítězství i dvakrát druhé a dvakrát třetí místo, v české lize byly vedle čtrnácti titulů šestkrát druhé a jednou třetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud