1. dubna 2015 • 17:19

Čtyřkajak má po soustředění v USA, kde prohrál duel s veslaři

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistři světa v rychlostní kanoistice Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba mají za sebou soustředění v USA, které by jim mělo pomoci uspět na květnovém mistrovství Evropy v Račicích. Formu po přípravě v kalifornské Chula Vistě otestovali při exhibičním souboji v San Diegu s tamními s veslaři, který prohráli. Věří, že za měsíc bude jejich výkonnost úplně na jiné úrovni a budou útočit na obhajobu evropského titulu.


"Závod pro nás dopadl dost nešťastně, předvedli jsme jednu z našich nejhorších jízd. Nedokázali jsme se v lodi vůbec srovnat, což bylo vidět i na fotkách, kde máme trochu rozházené záběry," uvedl v tiskové zprávě svazu háček posádky Havel.

Většinou trénovali na singlkajacích, ale kvůli souboji s nepárovou čtyřkou amerického národního týmu na 500 metrů usedli v přípravě i do čtyřkajaku. V exhibici pokazili start. "Kvůli tomu, že jsme startovali úplně z místa, zatímco veslaři jeli z lehké jízdy, jsme si na startu neudělali takový náskok, abychom ho udrželi až do konce. Takže nás předjeli v posledních padesáti metrech, kde se už nedalo nic dělat," řekl Havel.

Mistr světa na singlkajaku Dostál se taky v týmové posádce necítil úplně nejlépe. "Porážka se nese těžko, navíc od veslařů. Jelo se nám úplně na prd, byli jsme unavení. Nikdy jsem nevěřil, že to řeknu, ale dnes před vámi veslaři smekám," uvedl dvoumetrový kajakář.

Zpestření přípravy si kanoisté přesto užili. "Byla to super akce. I přes prohru jsme od fanoušků sklidili veliký potlesk. Nakonec jsme trofej stejně získali, protože ženský souboj vyhrály kajakářky, takže po sečtení bodů šla trofej do rukou kajakářského klubu v San Diegu," řekl Havel.

Tréninky na vodě i v posilovně si kajakáři zpestřili také návštěvou utkání basketbalové NBA, parku s horskými dráhami nebo rybařením. O Velikonocích se vrátí domů a přesunou se do Račic na závěrečnou přípravu. Finále mužských čtyřkajaků na ME je na programu v neděli 3. května dopoledne.

"Mistrovství Evropy je doma, takže se bude jednat o hodně. Těšíme se na to, všichni budeme mít dobrou formu," uvedl Dostál, který aspiruje hned na dvě medaile.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud