2. dubna 2015 • 10:24

Voráček ztrácí v produktivitě na vedoucího Crosbyho tři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Jakub Voráček z Philadelphie je v produktivitě NHL čtvrtý a v boji o Art Ross Trophy ztrácí deset dnů před koncem základní části na vedoucího Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu stále tři body. Šestadvacetiletý Voráček nasbíral v 77 zápasech 77 bodů a s 56 asistencemi je nejlepším nahrávačem ligy o jednu přihrávku před Švédem Nicklasem Bäckströmem z Washingtonu.


Crosby zaznamenal 80 bodů za 26 branek a 54 asistencí a má náskok tří bodů i před druhým Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu a třetím Johnem Tavaresem z New Yorku Islanders. Všichni čtyři hlavní kandidáti na vítězství v produktivitě mohou ještě sehrát po pěti zápasech. Pátý Jamie Benn z Dallasu ztrácí na Crosbyho už šest bodů.

Prvenství v produktivitě Crosby obhajuje, v minulé sezoně suverénně triumfoval se 104 body za 36 gólů a 68 přihrávek a druhého Ryana Getzlafa z Anaheimu předčil o 17 bodů. Předtím získal sedmadvacetiletý Kanaďan Art Ross Trophy také v roce 2007.

Na osmé místo produktivity se vyšplhal Jiří Hudler z Calgary, který má na kontě 71 bodů za 29 branek a 42 přihrávek. Dvaatřicátý Radim Vrbata z Vancouveru i šestatřicátý Ondřej Palát z Tampy Bay nasbírali po 60 bodech.

Potřetí za sebou se může těšit na Maurice Richards Trophy pro nejlepšího střelce NHL Ovečkin, který má s 50 trefami náskok deseti gólů před druhými Rickem Nashem z New Yorku Rangers a Stevenem Stamkosem z Tampy Bay. Ovečkin byl nejlepším kanonýrem už čtyřikrát (2008, 2009, 2013 a 2014). Vrbata je mezi kanonýry s 31 góly desátý.

Nejlepší bilancí účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech se může s 39 kladnými body pochlubit útočník Max Pacioretty z Montrealu. Palátovi patří s 31 plusovými body čtvrtá pozice.

Brankářským statistikám vládne s průměrem 1,92 obdržené branky na zápas i s úspěšností zákroků 93,6 procenta Carey Price z Montrealu. Zároveň se dělí o prvenství s 41 vychytanými výhrami s Pekkou Rinnem z Nashvillu a s devíti nulami s Marcem-Andrem Fleurym z Pittsburghu. Price má také nejblíže k William M. Jennings Trophy pro gólmana z týmu, který obdržel v základní části nejméně branek.

Montreal inkasoval 174 gólů a má ještě do konce základní části pět utkání. Následuje Chicago se 176 a New York Rangers se 179 brankami. Oběma chybí do konce po šesti duelech. Z Chicaga by dostal cenu Corey Crawford a z Rangers Henrik Lundqvist s Camem Talbotem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud