17. dubna 2015 • 22:13

Čtyřbodový Radil: Lepší zápas jsem asi v životě neodehrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Lukáš Radil se výrazně zasloužil o výhru české reprezentace ve Švédsku. V duelu, který se hrál ve městečku Umea, se zaskvěl čtyřmi kanadskými body za dvě branky a stejný počet asistencí. Podílel se na všech českých gólech.


"Byl to můj nejlepší zápas v reprezentaci a asi i životní," řekl Radil, který v předešlých devatenácti startech v národním týmu skóroval třikrát.

Tentokrát se mu skvěle dařilo ve spolupráci s dalšími bývalými hráči Pardubic Janem Buchtelem a Petrem Koukalem. "S klukama v útoku jsme si skvěle sedli. S Honzou jsem hrál odmala a Petr je super centr, ten si rozumí s každým. Dnes nám to klaplo a spadlo nám tam úplně všechno," usmíval se čtyřiadvacetiletý útočník.

Český tým předchozí čtyři vzájemné souboje se Seveřany prohrál, dnes byl ale lepší od začátku. Aktivním pohybem dělal soupeři velké problémy. "To byla taktika. Říkali jsme si, že po nich budeme chodit, a vyšlo to. Švédsko je výborný soupeř, takže tahle výhra se hodně počítá," pochvaloval si Radil.

Stejně jako Martin Zaťovič, který se postaral o první český gól, se i Radil prosadil střelou pod horní tyč nad lapačku brankáře Joela Lassinanttiho. "Martin to tam trefil parádně a já jsem si říkal, proč to nezkusit. Už když jsem si puk vzal, tak jsem si na zakončení věřil. Jsem rád, že to vyšlo," řekl.

Pardubický útočník je jedním z hráčů, kteří bojují o nominaci na mistrovství světa. "Na to ale vůbec nemyslím. Jsem rád za každý zápas. Pro mě je reprezentační start super. Zatím jsme v přípravě neprohráli a doufám, že to tak půjde dál," dodal Radil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud