18. dubna 2015 • 12:47

Házenkáři Plzně jsou ve finále, Brno první mečbol nevyužilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Plzně jsou prvním finalistou extraligy. Obhájci titulu ukončili sérii s Karvinou vítězstvím v její hale 32:24 a vyhráli 3:0 na zápasy. Naopak Lovosice prodloužily semifinále s KP Brno nejméně do neděle. Ve třetím utkání zvítězili na domácím hřišti 27:24 a snížili stav série na 1:2.


Západočeši před týdnem bezpečně ovládli domácí dvojutkání, Karvinou předčili skvělou obranou a roli favorita potvrdili i dnes na půdě dvanáctinásobného domácího mistra. Mezi 10. a 20. minutou po pětigólové sérii odskočili do vedení 9:3 a Karvinou už do zápasu nepustili.

"Podařilo se nám zachytit vstup do utkání a pořád jsme byli o krok vpředu. V poločase to už bylo o pět gólů a to nás uklidnilo. Důležité bylo, že jsme zvládli začátek, což se ukázalo jako klíčové," řekl kouč plzeňského Talentu Martin Šetlík.

V Lovosicích naopak zůstala zachována tradice z této sezony a i pátý vzájemný zápas vyhrál domácí tým. Hlavní zásluhu na tom měl autor deseti gólů Tomáš Hes, polovinu z nich dal ze sedmiček. Domácí vedli ve druhém poločase až o pět gólů, ale v závěru ještě měli starosti.

"Na konci jsme měli několik vyloučení, takže jsme si to trochu zkomplikovali, ale štěstí se přiklonilo k nám," řekl serveru onlajny.com domácí trenér Vladimír Šuma.

Jeho svěřenci ukončili neporazitelnost Králova Pole v letošním play off. "Musíme se pokusit vyrovnat se s obranou domácích. Udělali jsme hodně zbytečných chyb a některé byly potrestány. Domácí dnes byli asi lepší," konstatoval brněnský kouč Andrej Titkov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud