19. dubna 2015 • 18:40

Pitter: Nezvládli to hráči. Nebýt mě a pana Benýška, Slavia už není

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel hokejové Slavie Vladimír Pitter cítí po páteční prohře v předposledním kole baráže v Chomutově, která znamenala pád "červenobílých" po 21 letech z extraligy, prázdnotu a bezmoc. Rozhodně to ale podle něj neznamená konec dospělého hokeje v pražském klubu. Pokud nenastanou nepředpokládané věci, bude se snažit, aby se slávisté za rok dostali do baráže o návrat do nejvyšší soutěže. Zatím není jasné, zda budou první ligu hrát v O2 areně, nebo v Edenu.



"Člověk to v první fázi nějak přijal a podle mě to ještě všechno dojde a přijde. Je to těžké," řekl v rozhovoru s novináři Pitter.

Sestup prý v žádném případě neznamená konec Slavie. "To nepředpokládám. Pakliže nenastanou nějaké nenadálé věci, tak prostě Slavia bude hrát příští rok první ligu a já se budu snažit, abychom tady za rok hráli baráž o návrat do extraligy," podotkl Pitter, který se stal většinovým vlastníkem klubu vloni v červnu.

Je mu jasné, že v první lize bude muset operovat s nižším rozpočtem. "Všichni si dokážeme spočítat, že pádem do první ligy přijdeme o nějaké partnery. Pro mě je to těžké v tom, že člověk tvořil něco po těch změnách, měl něco i rozjednaného. Samozřejmě líp se vám shánějí peníze na extraligu než první ligu, tohle je určitě krok zpět. Je to složité, bude to o jednání s partnery. Ale že by to mělo končit, to ne," prohlásil Pitter.

Dá se čekat, že dojde ke změnám v kádru. Spekuluje se například o odchodu brankáře Dominika Furcha, kterého bude pro první ligu těžké udržet. "To asi nepůjde. Dominik zaslouží absolutorium, je to jeden z hráčů, kteří v baráži odvedli výkon víc jak na 100 procent," řekl Pitter. Odejít by mohl také zkušený útočník Jaroslav Bednář, jenž má platný kontrakt, ale také jen pro nejvyšší soutěž.

"Uvidíme, ukáže se v průběhu několika dní. Zatím by to byly jen spekulace. Do kabiny půjde vzkaz jediný: hráče vyzvu, že Slavia dál pokračuje, holt bude hrát příští sezonu první ligu a ať se se mnou spojí jejich agenti a budeme to řešit," uvedl Pitter.

"Nejsem naivní a nepředpokládám, že parta těch kluků, kteří to tu táhli a stojí za sestupem, si řekne: hele, dáme to do kupy, vrátíme to zpět. To nepředpokládám, nežiju v pohádkách," řekl majitel Slavie.

Zatím není jasné, zda Slavia bude hrát v libeňské O2 areně nebo v Edenu, kam se přesunula na baráž. "Uvidíme. Měli jsme generálního partnera O2 arenu, potažmo Bestsport. V první lize také není marketingový partner BPA, jenom tohle jsou jednoduché počty," podotkl Pitter.

Prý si nedovedl představit, že Slavii jako dvojnásobného mistra z let 2003 a 2008 postihne pád z extraligy. "Bylo toho hodně. Nenadálý odchod Vládi Růžičky, změna trenérů. Zažíváme toho tolik s různými kauzami, že jsem si myslel, že nic horšího nás potkat nemůže. To jsem si myslel, že je to dno. Že to bude až takhle, to není třeba," řekl hořce.

Pád ho hodně mrzí i z osobního pohledu. "Určitě je to těžké. Zase bych se vracel někam čtyři pět roků dozadu, kdy jsem přicházel do Slavie s úplně jinými ambicemi. Vůbec by mě nenapadlo, že to dopadne, jak to dopadlo," uvedl. "Znovu zopakuji, že nebýt mě a pana Benýška, tak Slavia už dávno neexistuje. Jediné, v čem můžu mít čisté svědomí, je, že, my hráčům nedlužíme ani korunu. Měli by si uvědomit, že oni jsou ti, kteří to nezvládli," dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud