19. dubna 2015 • 20:32

Lovosice nepustily házenkáře Brna do finále, rozhodne pátý zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Brna nevyužili v Lovosicích ani druhý pokus k postupu do finále extraligy a o soupeři Plzně v boji o titul se tak rozhodne až ve středu v Králově Poli. Lovosice si vynutily pokračování až do pátého utkání vítězstvím 26:20.


Zatímco plzeňští obhájci titulu zvládli sérii s Karvinou ve třech zápasech, druhé semifinále bude gradovat v Brně. Lovosičtí dnes před téměř tisícovkou fanoušků od desáté minuty převzali iniciativu i vedení, které nejčastěji zvyšoval Václav Klimt. Jeho střelecký účet večera se nakonec zastavil na osmi gólech.

"Podstatně se zlepšila naše hra v obranné fázi, navíc velice dobře zachytal brankář Adamík. Měli jsme výborné zakončení z pozice spojek, to dle mého byl veliký faktor, který o naší výhře rozhodl," řekl domácí trenér Vladimír Šuma.

"Měli jsme stejný problém jako včera: naprostou střeleckou impotenci. Z toho poté pramenila nervozita a hodně nepřesností v útočné fázi hry. Soupeř využil toho, že jsme dnes prostě nebyli dobří v útoku," doplnil kouč Brna Andrej Titkov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud