19. dubna 2015 • 23:33

Věřím, že takové vítězství nás nakopne, řekl Dravecký

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský útočník Vladimír Dravecký udržel hokejisty Třince při životě. Byl jediným úspěšným exekutorem penaltového rozstřelu v pátém finálovém utkání a Oceláři i jeho zásluhou odvrátili první soupeřův mečbol v sérii.


Na nájezdy jsou v barvách Slezanů i zvučnější jména, ale například před Adamským, Polanským či Hrňou dostal přednost Dravecký a nemýlil se. Francouze pokořil střelou na lapačku. "Přiznám se, že jsem chtěl udělat něco jiného, ale postavil se mi puk. Nebylo to jednoduché. I když to přejela rolba, ta kvalita ledu už není taková, protože jsou tu lidi a je teplo. Naznačil jsem střelu příklepem a zaplaťpánbůh to tam spadlo," řekl Dravecký.

Třinec doslova utekl hrobníkovi z lopaty. Od rozhodující porážky ho dělilo pouhých 36 sekund, ale Oceláře v power play ze zmaru vysvobodil Plíhal. "Byli bychom špatní sportovci, kdybychom nevěřili. My si věříme, a i když to bylo 1:3 na zápasy, tak v žádném případě neskládáme zbraně. Věřili jsem do poslední minuty, že to tam padne, a nakonec Tomáš Plíhal fantasticky trefil bekhendem. Myslím, že takové vítězství nás nakopne," řekl Dravecký.

Třinec přežil další infarktový stav v prodloužení. Mezi několika šancemi Ručinského se vyjímala ta ze 74. minuty, kterou Hamerlík chytil na brankové čáře. Domácí několik minut navíc trnuli na střídačce po dobu prohlížení videozáznamu. "Můžu říct za sebe i za celé mužstvo, že jsme věřili, že ten gól nebyl. Povzbuzovali jsme se na střídačce a fakt jsme věřili, že nebyl. A nakonec se to i tak ukázalo," řekl Dravecký.

I když Hamerlík klíčový zákrok večera odnesl zraněním, dvojka Hrubec byl dokonalou náhradou. "Je to nepříjemný moment, ale určitě nás to v daném momentě semklo a před Šimonem Hrubcem klobouk dolů. Nechytal celý zápas, nastoupil ke konci a nájezdy vychytal," řekl Dravecký.

Třinečtí doufají, že utkání s několika šťastnými momenty ještě může otočit vývoj série. "Nemluvil bych o výhodě nevýhodě. Jdeme každé střídání od začátku, určitě tam chceme vyhrát a vrátit se domů," dodal Dravecký.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud