20. dubna 2015 • 22:46

Děčín začal semifinále NBL výhrou nad Prostějovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Děčína zdolali v prvním semifinálovém utkání NBL Prostějov 81:71. Druhý zápas série se hraje v sobotu na Hané na palubovce úřadujícího vicemistra, který usiluje o šestou finálovou účast v řadě.


Prostějov, který hraje semifinále už pojedenácté za sebou, vstoupil do utkání dobře a nenechal si domácí v úvodu utéct. Druhou čtvrtinu zvládli lépe Severočeši, udrželi soupeře na jedenácti bodech a do přestávky si nesli devítibodový náskok.

Třetí desetiminutovka se nesla přesně v opačném gardu. Hosté předvedli velmi dobrou ofenzivu a utkání vyrovnali. Rozhodovalo se až v poslední čtvrtině velmi tvrdého utkání. Důležitou roli sehrál podkošový hráč domácích Robert Landa, který byl v závěrečné desetiminutovce hodně vidět na obou koncích palubovky a hlavně díky němu Děčín zlomil odpor Prostějova.

"Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Prakticky po celé utkání jsme vedli. Soupeř se to sice pokusil v závěru zvrátit fauly, ale my jsme udrželi nervy na uzdě a zvládli jsme to. Bylo to hodně tvrdé utkání, ale z obou stran stejně. My jsme se s tím asi popasovali lépe než Prostějov. Všechny zápasy série budou asi vyrovnané," řekl České televizi Landa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud