21. dubna 2015 • 16:01

V ostravské hale se barví na bílo led pro MS v hokeji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ostravská ČEZ Aréna se připravuje na blížící se mistrovství světa v ledním hokeji. Uvnitř haly dnes pracovníci švýcarské firmy speciální barvou na bílo barvili led, technici dokončovali stavbu komentátorských stanovišť v hledišti a v šicí dílně sedm žen a tři muži dokončovali dresy hráčů.


"Několik let jsme vše plánovali a chystali, nyní se dohodnuté věci začaly realizovat," řekl ČTK člen organizačního výboru šampionátu Petr Handl.

Ještě v neděli odpoledne v hale hrály tenistky semifinále Fed Cupu proti Francii. "Hned po zápase začaly demontážní práce. V pondělí jsme začali se stavbou věcí pro mistrovství. Jako první se začaly stavět pozice pro kamery a komentátorská stanoviště. Navíc Škoda zde instalovala dva automobily," uvedl Handl.

Umělý povrch pro tenis zmizel a odkryla se dopředu připravená první vrstva ledu. Tu nyní technici švýcarské společnosti nastříkali speciální bílou barvou. "Dodavatel zajišťuje, aby bělost ledu byla v obou hracích arénách naprosto totožná. Práce, které dnes sledujeme v Ostravě, se budou v dalších dnech provádět v Praze," řekl Handl. Nabarvený led se ještě několikrát zalije vodou a do jednotlivých vrstev se ještě nastříkají hrací čáry a logo partnera.

Plné ruce práce má i osádka šicí dílny. Sedm žen a tři muži dokončují dresy hráčů. Našívají na ně čísla, jména a loga sponzorů. "Jsou v kontaktu s jednotlivými reprezentacemi a dresy chystají podle toho, jak je jasné, kteří hráči jsou na soupisce," řekl Handl. Práce vrcholí i v okolí haly, kde se buduje fanouškovská zóna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud