24. dubna 2015 • 22:15

Voráček byl rád, že přípravu před MS završila výhra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jakub Voráček byl nejproduktivnějším českým hokejistou v zápasech proti Finsku. V prvním duelu ve Znojmě si útočník Philadelphie připsal tři asistence, v dnešní brněnské generálce před světovým šampionátem rozšířil sbírku gólových přihrávek o další zápis. A jako bonus rozhodl svým gólem i samostatné nájezdy.


"Škoda, že jsme zápas nedotáhli k vítězství v normální hrací době. Ale i tak úspěch v posledním zápase je určitě lepší než prohra. Tým to psychicky posílí," řekl novinářům Voráček.

Finové přitom podle něho byli v první třetině pohyblivější a důraznější. "Dvacet minut létali a potom odpadli. Od druhé třetiny jsme byli lepší," konstatoval Voráček, který cítí, že se výkony týmu postupně zlepšují. "Hlavně hrajeme výborně v oslabení. Sice jsme dnes dostali branku, ale můžeme být spokojeni. Výborně chytá Salák, dařilo se i v nájezdech," vypočítal útočník Flyers.

Slabinu vidí ve hře celého útoku v obranném pásmu. Občas se stane, že při bránění zůstanou útočníci za soupeřem. "Doufám, že se to zlepší. Cítím, že mám v sobě ještě dvacet až třicet procent zlepšení. Což je dobře," uvedl nejproduktivnější Čech v tomto ročníku NHL.

Už ve Znojmě si postěžoval, že mu dělá největší problém širší hřiště. Zatím si na jiné rozměry ledu stále zvyká. "Více se na širším kluzišti bruslí, což zvyšuje únavu. Já když zabrzdím, tak jsem za hrou. Musím si navyknout být chytřejší a nepouštět se tolik do částí kluziště, kde jsem bez puku. Tyto zápasy byly o tom, abych si na změny zvykl," řekl Voráček.

O dnešním vítězství českého týmu rozhodl proměněným nájezdem. Najel před branku ze strany a gólmana Sarose překvapil střelou mezi nohy. "Něco podobného jsem už udělal párkrát ve Philadelphii. Brankář se ani nehnul, nechal mi otevřený prostor. Tak jsem to využil," popsal Voráček vítěznou střelu.

Šampionát startuje za týden, Voráček by nyní uvítal několikadenní přestávku. "Ale všichni jsou na tom stejně. Kratší odpočinek by mi stačil," řekl pětadvacetiletý útočník, mistr světa z roku 2010.

V prognózách ohledně výsledku české reprezentace na domácí půdě je před startem mistrovství světa opatrný. "Chceme vyhrát. Ale dalších sedm nebo osm týmů může vyhrát také. Hlavní je hrát pěkný hokej pro lidi a udělat nějakou placku. Atmosféra při zápasech ve Znojmě a v Brně byla perfektní. Čekám, že bude podobná i v zápasech mistrovství světa," dodal Voráček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud