25. dubna 2015 • 10:42

Obránce Jordán se v Brně dočkal prvního gólu v reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Michal Jordán se ve čtrnáctém startu v dresu hokejové reprezentace dočkal první branky. Obránce Caroliny Hurricanes v Brně v páteční generálce před šampionátem překvapil finského brankáře Juuse Sarose tvrdou střelou od modré čáry a vyrovnal na 1:1. Čtyřiadvacetiletý zadák odehrál v průběhu týdne čtyři zápasy a svými výkony přesvědčil trenéra Vladimíra Růžičku, který ho zařadil do širší nominace na MS.


"Řekl bych, že jsem se každým zápasem zlepšoval. První utkání ve Švédsku nebyla z mé strany ideální. Už jsem v reprezentaci týden, moje hra byla lepší a lepší. Více jsem si věřil," řekl Jordán novinářům po zápase v Brně, který český tým vyhrál 3:2 po nájezdech.

Obránce přiznal, že vnímá stále větší tlak. "Ten je pochopitelně před každým šampionátem. Nyní ale bude zřejmě dvojnásobný tím, že je mistrovství světa v České republice. Jsem přesvědčen, že psychický stres opadne hned v prvním zápase," dodal.

I když zažil po hektickém programu pouze osm dnů v reprezentačním týmu, společná příprava ho naladila optimisticky. "Myslím si, že dosavadní příprava byla dobrá. Doufáme, že se to přenese i do toho mistrovství světa. Sestava je dobře vyvážená. Máme super gólmany, na které se můžeme spolehnout. I dostatek kvalitních hráčů, starších i mladších. Ti starší nás dokážou srovnat. Tým je silný. Doufám, že budeme úspěšní," řekl zlínský odchovanec.

Stejně jako další hokejisté z NHL se musí rychle přizpůsobit hokeji na širším kluzišti. "Je to asi zatím můj největší problém. Musíte stále bruslit a obstupovat hráče. Když jim dáte chvíli prostoru, tak se rozjedou. Hraji stále stejně, zodpovědně dozadu. Pokud je možnost podpořit útok, tak jej podpořím," poznamenal Jordán, který v zámoří působí od roku 2007, kdy odešel do juniorské soutěže OHL.

V obou zápasech v domácím prostředí ve Znojmě a v Brně provázela hokejovou reprezentaci výborná divácká kulisa na vyprodaných stadionech. "Byla radost hrát před takovým publikem. Atmosféra byla parádní. Věřím, že budeme mít stejné prostředí i diváckou podporu při zápasech mistrovství světa," řekl Jordán.

Po pátečním brněnském utkání se hokejisté rozjeli na pár dnů domů. "Měl jsem po příletu do Evropy hektický program. Ani jsem moc nebyl doma, takže bude pro mě příjemné strávit pár chvil s rodinou. Potom budeme mít ještě pět dní, abychom se na mistrovství světa připravili. Což je podle mě dost dlouhá doba," dodal Jordán.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud