25. dubna 2015 • 16:34

Rallye Šumava Klatovy vyhrál suverénně Kopecký s novou fabií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úvodní soutěž seriálu mistrovství republiky Rallye Šumava Klatovy vyhrál Jan Kopecký s novým speciálem Škoda Fabia R5. Druhý byl s více než půldruhaminutovým odstupem Francouz Bryan Bouffier s citroënem, třetí dojel Pavel Valoušek ve starším modelu fabie S2000.


"První start s novým vozem nemohl proběhnout lépe. Samozřejmě jsme byli plni očekávání, protože po mnoha testech nám až skutečný závod mohl dát odpověď na to, jak auto funguje. A fungovalo perfektně: vítězství nás těší a doufáme, že naše nová Fabia R5 nadchla mnoho lidí," uvedl Kopecký.

Třiatřicetiletý pilot zajel nejrychlejší čas v jedenácti z dvanácti rychlostních zkoušek rallye. Jako jediný ho dokázal v pátečním druhém testu porazit obhájce prvenství v soutěži i celém seriálu Václav Pech, jenž ale hned v následující erzetě musel kvůli technickým potížím svého vozu Mini odstoupit.

Favorit Kopecký poté postupně zvyšoval náskok před druhým Bouffierem a jezdce, jenž za ním v roce 2013 skončil na druhém místě v seriálu mistrovství Evropy, porazil v okolí Klatov o 1:34,6 minuty. Třetí Valoušek ztratil už 2:48,9 minuty.

"Byli jsme velice napjatí a debut nám ukázal, že jsme s novým soutěžním vozem na dobré cestě. Nechtěli bychom ale první výsledek přeceňovat, jak vůz, tak celý tým budou muset při následujících rallye ještě absolvovat zcela jiné zkoušky," řekl šéf týmu Michal Hrabánek.

Šestidílný domácí seriál bude pokračovat za měsíc v Českém Krumlově.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud