25. dubna 2015 • 17:47

O titul na MS osmnáctek budou hrát USA s Finskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Spojených států amerických porazili v semifinále mistrovství světa hráčů do 18 let v Zugu Kanadu 7:2 a budou v neděli od 19:00 útočit na obhajobu titulu z finské Lappeenranty, kde loni ve finále porazili Českou republiku. Tentokrát se Američané v boji o zlato utkají s Finskem, které zdolalo domácí Švýcarsko 5:4 v prodloužení.


Skóre souboje zámořských soků otevřel v 23. minutě Američan Keller. Krátce po polovině utkání sice vyrovnal v přesilovce Sideroff, ale rozhodující náskok získal týmu USA trefami v 38. a 43. minutě Matthews a za 32 vteřin ještě zvýšil na 4:1 White.

Kanaďanům dal ještě na chvíli naději Stephens, ale Greenway jim ji rychle sebral. Jasnou výhru USA pak zvýraznil dalšími dvěma góly White, který dovršil hattrick.

Finové se dostali proti Švýcarsku do vedení po 75 vteřinách, když se trefil šťastně z úhlu Puljujärvi. Domácí v úvodní části díky gólům Riata a Suleskiho otočili skóre, ale 56 sekund před první pauzou vyrovnal Laine. Stav se pak změnil opět až ve třetí třetině. Finové využili přesilovku díky Saarelovi a dvoubrankový náskok získal Suomi druhou trefou v zápase Laine.

Švýcaři se nevzdali a 116 sekund před koncem se radovali po teči Hischiera a v čase 59:20 vynutil v power play prodloužení svým druhým gólem večera Riat. V čase 65:19 rozhodl Saarela, který se tak na první účasti Finska ve finále od roku 2006 podílel třemi body za dvě branky a jednu asistenci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud