25. dubna 2015 • 19:05

Příbram si poradila s Duklou a může myslet na poháry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Příbrami vyhráli v 25. kole první ligy díky brankám Pavla Moulise, Josefa Hnaníčka a Martina Zemana doma nad Duklou 3:0. V neúplné tabulce se tak posunuli na páté místo a mohou pomýšlet na účast v předkole Evropské ligy.


"Je to odrazem současné práce, nebudu říkat, že odrazem kvality, protože je hodně dobrých týmů co třeba hrají o záchranu jako Hradec nebo Liberec," řekl trenér Příbrami Pavel Tobiáš. "Připravujeme se na každý zápas, hráči jsou namotivovaní, nemarodí, nevymlouváme se, nefňukáme jako ostatní, když se jim něco nepovede. Děláme svoji práci a zatím se to vyplácí," dodal.

Všechno důležité se u Litavky odehrálo už v úvodní desetiminutovce a pod oba góly se podepsal centrující záložník Zeman. V páté minutě se po jeho přihrávce prosadil Moulis, zatímco o chvíli později dlouhý míč prodloužil Bednář a Hnaníček z voleje přidal druhou branku.

"Co jsem v Příbrami, tak to byl asi nejlepší poločas, jaký jsme odehráli. Od první minuty jsme do toho šli s velkým nasazením a dali jsme i góly, což bylo důležité," přidal Tobiáš.

Dukla, která v Příbrami ještě nikdy nevyhrála, se ze dvou rychlých úderů dlouho nemohla vzpamatovat a probrala se až v závěru poločasu, kdy neměla daleko ke kontaktnímu gólu. Po Beauguelově přihrávce se dostal ke střele Matěj Hanousek, jenže z malého vápna trefil tyč.

"Nejsem spokojený, protože jsem hráčům zdůrazňoval, aby si nemysleli, že když jsme minule porazili Jablonec, tak že fotbalovost bude stačit i na Příbram, která má dobrou formu," uvedl kouč Dukly Luboš Kozel. "Bohužel moje slova vyšla naprázdno, protože jsme vstoupili jak profesoři a po absolutní nekoncentraci v úvodu nás domácí dvakrát ztrestali," posteskl si.

Rovněž do druhé půle vstoupila Příbram aktivně a z dálky zkoušel štěstí Hnaníček. Z následného rohu se dokonce po Bednářově hlavičce prosadil Moulis, stál však v ofsajdu a rozhodčí tak branku neuznali. Poté však převzala aktivitu Dukla a domácí brankář Kelemen vytáhl střelu střídajícího Marka Hanouska na tyč.

Příbramský gólman se zaskvěl i v 71. minutě po průniku Mareše i dorážce Matěje Hanouska a dal tak možnost spoluhráčům udeřit na druhé straně. Po Moulisově centru se hlavou prosadil Zeman a připsal si třetí gól v posledních dvou zápasech, v závěru navíc po odvážném průniku neměl daleko k dalšímu.

Příbram si tak prodloužila domácí neporazitelnost na devět zápasů. Dukla naopak ani na osmý pokus u Litavky nevyhrála a souupeř ji sesadil z pátého místa. "Šanci na poháry máme pořád, ale musí to být podložené výkoností. Když tam bude, tak teprve potom se o tom můžeme bavit," uvedl Kozel.

pam jo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud