25. dubna 2015 • 20:30

Slávistický kouč Beránek z boje utíkat nebude, není to jeho styl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté pražské Slavie po prohře 1:2 v Jablonci natáhli sérii bez vítězství už na osm ligových zápasů a klesli v tabulce na čtrnácté místo, trenér Miroslav Beránek ale sám rezignovat rozhodně nehodlá. Věří, že jeho tým ve zbývajících pěti kolech sezony výsledkově zabere a nepříznivou sérii zlomí.


"Já určitě z boje utíkat nebudu, to není můj styl práce. Záleží na vedení. Máme teď před sebou pět zápasů a myslím, že všechny jsou hratelné. Věřím, že tuhle nepříznivou sérii otočíme," řekl novinářům Beránek.

Slavia nepředvedla na půdě třetího Jablonce vůbec špatný výkon, ale stejně jako v minulých dvou kolech těsně prohrála 1:2. "Hráči samozřejmě cítí a vědí, že jsme tady mohli bodovat. Ať už v Plzni, na Spartě nebo teď prohráváme o gól, protože nám chybí lepší finální zakončení našich akcí. To je ten rozhodující rozdíl mezi otýmy," uvedl Beránek.

Pražané v Jablonci rychle srovnali na 1:1, ale pak neproměnili šance a Baumit v druhé půli rozhodl. "Myslím, že v první půli jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme svoje šance neproměnili. To byl rozhodující moment utkání. Domácí byli produktivnější a kvůli tomu zvítězili," prohlásil Beránek.

Se svým týmem přitom na zakončení hodně pracuje. "V tréninku se samozřejmě koncovce a finálním věcem věnujeme. Ale nic jiného než trénink neexistuje. Potom jak to tak bývá, když se nedaří, chybí to nejdůležitější - klid ve finálních částech. To jsou rozhodující věci utkání," doplnil Beránek.

Slavia má pět kol před koncem náskok šesti bodů na sestupové pozice. Pomohla jí remíza posledních Českých Budějovic s patnáctým Hradcem Králové. "Přiznám se, že jsem byl tak vtažen do utkání, že jsem na ostatní zápasy nemyslel. Samozřejmě z pohledu tabulky je to pro nás pozitivní," konstatoval Beránek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud