25. dubna 2015 • 20:52

Frýdek: Ještě není dobojováno a nemusíme se zachránit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slovanu Liberec po dnešním vítězství na Slovácku udělali výrazný skok k záchraně. Pět kol před koncem soutěže mají na sestupové příčky náskok sedmi bodů. Střelec vítězné branky Martin Frýdek však optimismus brzdí a zdůrazňuje, že ještě není dobojováno.


"Na tabulku se nyní lépe dívá. Teoreticky se ale ještě nemusíme zachránit. Náskok sedmi bodů ještě nic neznamená," řekl třiadvacetiletý liberecký středopolař a popsal svůj vítězný gól. "Po autovém vhazování ke mně propadl míč. Ocitl jsem se sám před brankou a měl dost klidu na zpracování. Se třemi body jsme spokojeni," dodal Frýdek, který vstřelil svou teprve druhou ligovou branku. Tu první dal rovněž v letošním ročníku Baníku Ostrava při vítězství Liberce 6:0.

"Moje spokojenost by byla větší, kdybychom dnes zápas rozhodli už v prvním poločase. To jsme neproměnili tři až čtyři zcela vyložené gólové šance," poznamenal Frýdek. Přiznal, že po vítězství nad Spartou pomýšleli liberečtí fotbalisté na Slovácku rovněž na tříbodový zisk.

"Věděli jsme, že je soupeř dobrý po fotbalové stránce a bude na něj platit bojovnost. Na utkání jsme se dobře připravili. A hráli jsme to, co umíme," poodhalil Frýdek taktiku.

Fotbalisté Liberce dosáhli v tomto ročníku teprve na druhé vítězství na soupeřově hřišti. To první vybojovali loni v říjnu na Bohemians 4:2. "Nedá se říci, že bychom odehráli dnes nejlepší utkání venku. Hodnotil bych ho jako jeden z lepších zápasů. Hráli jsme i lépe, ale k plnému bodovému zisku nám často chybělo více štěstí," řekl Frýdek.

K nadějným vyhlídkám Severočechům po příchodu kouče Davida Vavrušky pomohla vydařená série v posledních čtyřech kolech. Doma porazili Brno 1:0, remizovali v Mladé Boleslavi 1:1, porazili doma Spartu 2:1 a dosavadní desetibodovou sbírku uzavřeli dnes na Slovácku. Na otázku, co změnilo příchodem nového trenéra Davida Vavrušky, prý Frýdek odpovědět nedokáže.

poš jo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud