25. dubna 2015 • 20:54

Z nominace házenkářů na kvalifikaci vypadl zraněný Jícha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Z nominace české házenkářské reprezentace před dvojzápasem evropské kvalifikace se Švýcarskem vypadl zraněný kapitán Filip Jícha, kterého trápí zánět tříselného úponu a bolest stydké kosti. Kvůli problémům s ramenem se omluvil Ladislav Brykner, místo něhož trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš nominovali Radima Chudobu z Karviné.


"Trenéři se rozhodli, že za Filipa Jíchu nikoho doplňovat nebudou. K mužstvu se už tento víkend přidá brankář Tomáš Mrkva z německého Hammu-Westfalenu," uvedl v tiskové zprávě reprezentační manažer Karel Nocar. Už v týdnu vypadl kvůli problémům s kolenem Jakub Szymanski, kterého nahradil Tomáš Říha z německého Coburgu.

Čeští házenkáři se dnes sešli na soustředění v Plzni, kde se budou připravovat až do úterního přesunu do Švýcarska. Tam je ve středu čeká souboj s domácím týmem a v sobotu v Plzni sehrají odvetu.

Ve Švýcarsku nastoupí Češi ke svému třetímu utkání kvalifikace o účast na mistrovství Evropy 2016. Po podzimních duelech mají reprezentanti na kontě po prohře ve Francii a remíze s Makedonií jeden bod, už tehdy jim kvůli zdravotním problémům chyběl Jícha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud