25. dubna 2015 • 21:23

Prostějov vyrovnal semifinálovou sérii NBL s Děčínem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Prostějova vyrovnali stav semifinálové série s Děčínem na 1:1. Po porážce na severu Čech dnes doma obhájci stříbra zvítězili suverénně 87:54. Třetí zápas se bude hrát v pondělí v Děčíně.


Hosté tentokrát udrželi vyrovnanou partii jen v první čtvrtině, kterou vyhráli o dva body. V každém dalším hracím období měli minimálně o deset bodů navrch prostějovští Orli. Měli velkou převahu při doskakování (41:26) a za výhrou je táhl Pavel Slezák, autor 25 bodů a šesti doskoků.

"Nenechali jsme se zmlátit tak jako v Děčíně. Řekl bych, že dnes jsme hráli basket víc než oni. Dařilo se nám z venku, dařilo se nám z pod koše a dobrou obranou jsme je nutili k chybám," pochvaloval si prostějovský trenér Zbyněk Choleva. "Rozhodla druhá čtvrtina, kdy jsme si vytvořili ten náskok a rozehrál se Honza Tomanec," jmenoval kouč druhého nejlepšího střelce zápasu, autora 14 bodů.

Děčínský Pavel Budínský označil výsledek za krutý. "Kdo by byl býval řekl po první čtvrtině, že dostaneme takovou lekci. Rozhodla větší agresivita na obou polovinách hřiště, lepší exekuce, lepší produktivita, lepší čtení hry soupeře. Byli jsme sterilní v útoku a soupeř byl velmi sebevědomý," řekl Budínský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud