25. dubna 2015 • 21:31

Fotbalisté Tachova vyhráli v divizi A i osmý jarní zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Tachova mají v divizi A i po osmém utkání stoprocentní jarní bilanci. Svěřenci sedmašedesátiletého explzeňského kouče Zdeňka Michálka v dnešním utkání 23. kola porazili gólem Jaroslava Sadílka 1:0 Čížovou a uhájili osmibodový náskok před druhým Táborskem B, jež vyhrálo 2:1 v Milevsku.


Naopak osmnáct branek inkasoval v posledních třech svých vystoupeních nováček z Mariánských Lázní. Tentokrát si Viktoria odvezla debakl 0:6 z Českého Krumlova. Z poloviny k němu přispěl hattrickem útočník Jindřich Rosůlek. Ten se navíc s celkově 18 trefami dotáhl v tabulce střelců divize A na svého bratra Jakuba Rosůlka, který všechny góly nastřílel v dresu Čížové na podzim, než odešel do zahraničí.

Kuriózní bilanci vykazuje v divizi B Motorlet z jarních utkání na vlastním hřišti. Rozdrtil zde sice lídra soutěže Sokol Brozany 5:0, s ostatními čtyřmi soupeři tu ale prohrál. Z Prahy-Jinonic si tak postupně odvezly tři body celky Lovosic, Libiše, Úval a dnes i Nového Strašecí, jež vyhrálo na Motorletu 1:0 gólem Jana Ducára.

Podobně jako Jindřich Rosůlek se blýskl hattrickem také Miloš Prášil z Bystřice nad Pernštejnem, jež v utkání divize D přestřílela 5:3 poslední Napajedla. Ta získala z pěti jarních zápasů jen dva body, a přišla tak o kontakt s dalšími ohroženými týmy: na Blansko s Tasovicemi ztrácí pět bodů.

V divizi E Vítkovice s šesti cizinci v sestavě vyhrály gólem Manteie 1:0 v Petrovicích a vedou o tři body před druhou Mohelnicí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud