26. dubna 2015 • 08:07

Hruška parádním zákrokem udržel Mladé Boleslavi výhru v Plzni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vynikající zákrok brankáře Aleše Hrušky pomohl v sobotu fotbalistům Mladé Boleslavi k nečekanému vítězství 2:1 na hřišti lídra první ligy Plzně. Zkušený gólman sedm minut před koncem lapil jistý gól Danielu Kolářovi a udržel tak pro svůj tým cenné tři body.


Kolář chvíli předtím z dorážky snižoval, Plzeň měla velký tlak a obrana Mladé Boleslavi nevěděla, kam dřív skočit. Do vápna letěl centr, jeden z plzeňských hráčů ho sklepl Kolářovi, který ze dvou metrů pálil pod břevno. Jenže vytrčená Hruškova ruka vyrazila míč nad branku a zamezila tak jistému vyrovnání.

"Konečně jsem měl taky jednou trochu štěstí, které se mi teď vyhýbalo. Tedy ne trochu ale hodně," řekl po utkání Hruška novinářům. "Přesouval jsem se, jak jsem měl, a naštěstí mě to trefilo," dodal.

Tři body jsou pro Mladou Boleslav velmi důležité, protože si upevnila čtvrté místo v tabulce. Ostatní konkurenti jako Teplice a Dukla totiž v tomto kole prohrály. "Věděli jsme to, že teď ztratily. Ale v minulých kolech nás zase doháněly. Každopádně to nějaká menší motivace být mohla. My jsme ale do Plzně jeli hlavně s tím, že chceme předvést kvalitní týmový výkon, a pak uvidíme, co z toho vypadne. No a vypadla z toho výhra 2:1," radoval se Hruška.

Výhra nad Plzní byla o to překvapivější, že Mladé Boleslavi chybělo hned osm hráčů, kteří se objevují v základní sestavě. Trenér Karel Jarolím tak měl hodně starostí především v defenzivní části. "Ale netrénujeme jen v 11 hráčích. Kluci se s námi normálně připravují, takže věděli, co mají dělat, a nějaký velký deficit to nebyl," odmítal Hruška slova o oslabení.

"Byli jsme dnes mladší než normálně, ale někdy je to lepší, že se tým semkne. Možná jsme nebyli tak sehraní, ale týmová práce je víc než fotbalový um. Kluci do toho zapadli. Neviděl jsem tam rozdíl a fungovalo nám to," dodal.

Kvůli absencím se ligové premiéry dočkal i jednadvacetiletý stoper Antonín Křapka. "Byl to křest ohněm. Nejtěžší zápas, co jsem dosud hrál. Ale je úžasný pocit zahrát si na hřišti lídra ligy. Hrají opravdu výborně, ale my jsme do toho dali všechno, stálo při nás štěstí a vyhráli jsme," prohlásil Křapka.

O tom, že v Plzni nastoupí, se dozvěděl až v den zápasu. "Od středy už jsem ale s týmem trénoval a tušil jsem, že bych mohl nastoupit. Oficiálně mi to trenér řekl až před zápasem. Trochu nervózní jsem byl, ale bylo to v pohodě," řekl.

Premiéru zvládl velmi dobře, uhlídal obávané střelce Plzně a pomohl týmu i při závěrečném tlaku domácích. "Do vápna létal jeden centr za druhým, ale uskákali jsme to. Navíc nás podržel Hrůša. Trenér mě po zápase hned chválil, tak to snad bylo dobré," dodal Křapka.

V závěru se snažila Mladá Boleslav otupit tlak Plzně i častým zdržováním, o což se staral při rozehrávce hlavně Hruška, až za to dostal žlutou kartu. "Natahoval jsem to docela dlouho, to by se nemělo, ale my jsme dnes potřebovali urvat body jakýmkoli způsobem a já pro to dělal všechno," doplnil Hruška.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud