26. dubna 2015 • 09:57

Meeke útočí v Argentině na první vítězství v rallyeovém MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brit Kris Meeke útočí před závěrečnými dvěma rychlostními zkouškami Argentinské rallye na premiérové vítězství v mistrovství světa. Český jezdec Martin Prokop je před posledními dvěma průjezdy testem Condor průběžně šestý.


Meeke, jehož maximem v šampionátu jsou dosud tři čtvrtá místa z minulého ročníku, vede v Argentině o 38,6 sekundy před týmovým kolegou z Citröenu Madsem Östbergem. Vedení francouzského týmu uvedlo, že nebude svým jezdcům nařizovat, jak mají dojet, takže severoirského jezdce čeká s norským kolegou ještě velký souboj. V Citroënu nicméně očekávají, že dosáhnou na první triumf v MS od Německé rallye v roce 2013.

Třetí je s odstupem 63 sekund Jari-Matti Latvala z Finska. Obhájce loňského vítězství hájí čest Volkswagenu poté, co mistr světa Sébastien Ogier nemohl kvůli technickým problémům dokončit první etapu. Francouz v soutěži pokračuje, ale s velkou ztrátou bez šance na umístění mezi nejlepšími.

Jediný pravidelný český účastník MS Prokop s fordem, který před třemi lety čtvrtým místem v Argentině zaznamenal nejlepší výsledek v kariéře, drží po většinu soutěže šesté místo. Na Meekea ztrácí více než pět a půl minuty.

Sobotní předposlední erzeta byla zrušena kvůli nehodě Novozélanďana Haydona Paddona, jenž se svým vozem Hyundai vylétl z trati. Posádce se nic nestalo, nicméně zdravotníci museli ošetřit šest diváků, kteří podle listu Olé stáli na zakázaném místě. Nejvážněji zraněný fanoušek rallye měl zlomenou nohu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud