26. dubna 2015 • 17:17

Juventus prohrál v turínském derby, Lazio se přiblížilo jen o bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Juventusu prohráli po 20 letech turínské derby v italské lize a promarnili šanci zajistit si už šest kol před koncem titul. V duelu, který poznamenaly výtržnosti diváků, podlehli na hřišti FC 1:2, přesto mají v čele tabulky komfortní čtrnáctibodový náskok. Druhé Lazio Řím totiž pouze remizovalo s Chievem Verona 1:1. Neapol po výhře 4:2 nad Sampdorií Janov ztrácí na třetí AS Řím už pouze dva body.


Napjatou atmosféru derby vystupňovali už před zápasem fanoušci FC, kteří napadli autobus s hráči Juventusu a rozbili mu okno. Příznivci semifinalisty Ligy mistrů domácím útok oplatili v hledišti a do sektoru fanoušků FC házeli pyrotechniku. Některé světlice ovšem v davu explodovaly. Podle listu Gazzetta dello Sport bylo zraněno deset lidí, dva z nich jsou ve vážném stavu.

Juventus otevřel skóre v 35. minutě, Pirlo z přímého kopu překonal gólmana Padelliho, jenž se za míčem pouze ohlédl. V závěru poločasu ale kapituloval také Buffon, když nestačil na Darmianovu střelu zblízka.

Pirlo mohl v druhém poločase vrátit vedení "Staré dámě", trefil však tyč. Do vedení se tak dostali domácí, pohlednou kombinaci úspěšně zakončil nejlepší střelec týmu Quagliarella. Juventus v závěru vytvořil na soupeře tlak, na body však nedosáhl a FC Turín poprvé po 17 ligových duelech slavnějšího městského rivala porazil.

Lazio mělo od začátku duelu s Chievem jasnou převahu. V gól ji dokázalo přetavit v závěru první půle, kdy dal jedenáctou brankou v sezoně Klose. I v druhém poločase Římané tlačili, Chievo ale vyrovnalo z ojedinělé šance, když svůj osmý gól v tomto ročníku Serie A vstřelil Paloschi.

Neapol si hned v úvodu duelu se Sampdorií vytvořila tlak, do vedení se však ve 12. minutě dostali Janovští. Ederův centr do vápna si do vlastní brány srazil obránce Albiol.

Po půlhodině hry ale chyboval brankář hostů Viviano a dovolil vyrovnání Gabbiadinimu, který ještě v podzimní části sezony nastupoval právě za Sampdorii. Obrat dokonal chvíli nato Higuaín. Na aktivitu domácích poukázal i poměr střel po prvním poločase 16:2.

Hned po přestávce přidal třetí gól domácích Insigne a v 81. minutě vstřelil z penalty svoji 15. branku v sezoně Higuaín. V závěru pouze zkorigoval stav na konečných 4:2 střídající Muriel.

Cagliari se pod dohledem nového trenéra Festy, který na lavičce sardinského celku ve středu nahradil českého kouče Zemana, povedlo překvapivě zvítězit na hřišti Fiorentiny 3:1. Už po sedmi minutách hosté vedli zásluhou Čopa, chvíli nato mohli náskok zdvojnásobit, Fariasovu střelu ale brankář Neto ve spolupráci s obráncem zneškodnil.

"Viola" pak zvýšila tlak, za prvních 45 minut ale hostujícího gólmana Brkiče přímo neohrozila. Naopak v 59. minutě se podruhé prosadil chorvatský útočník Čop. Fiorentina sice po čtvrthodině snížila zásluhou Gilardina, třetí ligovou prohru v řadě však neodvrátila. V nastavení zpečetil první výhru Cagliari od 24. ledna Farias. Český záložník Josef Hušbauer nebyl ani na lavičce vítězného týmu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud