26. dubna 2015 • 17:52

Kanada porazila na MS osmnáctek domácí Švýcary a obhájila bronz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Kanady porazili v duelu o třetí místo na mistrovství světa hráčů do 18 let v Zugu domácí Švýcarsko 5:2 a obhájili bronz. Švýcaři, kteří v sobotu v semifinále podlehli Finsku 4:5 v prodloužení, na první medaili od roku 2001 nedosáhli. Ve finále se utkají od 19:00 Finové s obhájci titulu Spojenými státy americkými.


Kanaďany dostal do vedení v osmé minutě za přispění teče soupeře Gadwin, za dvě a půl minuty se prosadil před brankovištěm Harkins a ve 12. minutě po Sideroffově dorážce prohrávali Švýcaři už 0:3. Ještě v první třetině ale dvakrát rozjásali domácí fanoušky po přesilovkové trefě Riata a tečí Fuchs.

Na konci druhé části si Kanada pojistila náskok. V 37. minutě po zmatku před brankovištěm skóroval Howden a za 138 sekund se prosadil z dorážky podruhé v utkání Gadwin. Kanaďané získali cenný kov počtvrté za sebou, vedle titulu z roku 2013 brali potřetí bronz. Švýcaři mají z mistrovství světa, které se hraje od roku 1999, jedinou medaili: v roce 2001 byli druzí.

"Kluci nehráli v sobotu proti Američanům tak, jak chtěli. Dneska jsme předváděli svou hru. Hráli stejně jako Švýcaři druhý náročný zápas ve dvou dnech, a přestože byli unavení, šli do toho naplno a odvedli svou práci," řekl trenér Kanady Tim Hunter oficiálním stránkám MS.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud