26. dubna 2015 • 20:59

Juniorští deblkanoisté Matějka s Větrovským mají stříbro z MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Juniorští deblkanoisté Michael Matějka a Jan Větrovský vybojovali stříbrné medaile na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu v brazilském Foz do Iguacu. Zkompletovali tak sbírku individuálních cenných kovů pro český tým, neboť v sobotu vyhrál mezi závodníky do 23 let kajakář Jiří Prskavec a v závodě juniorských kanoistů skončil třetí Václav Chaloupka.


V hlídkách přidali čeští slalomáři další tři medaile, celkem o víkendu získali 11 cenných kovů. Zlato dnes vybojovali juniorské kajakářky ve složení Tereza Fišerová, Amálie Hilgertová, Eva Říhová a juniorští deblkanoisté v sestavě Matějka, Větrovský; Kašpar Mrůzek a Mrázek, Rousek, bronzové byly kajakářky do 23 let.

Matějka s Větrovským obhajovali loňský titul, ale osm trestných sekund znamenalo ztrátu 1,39 vteřiny na vítězné Francouze Guillauma Grailleho a Lucase Roisina. "Vzhledem k tomu, že jsme mistři světa z loňského roku, tak jsem cítil určitý tlak odpovědnosti," přiznal v tiskové zprávě svazu zadák Větrovský. "Naštěstí to ale vyšlo na medaili," radoval se.

O obhajobu je připravily chyby na trati. "Byla to snaha zrychlit naši jízdu, bohužel nám to naopak uškodilo," řekl po závodě háček Matějka. "Věděli jsme o dvou dotecích, jízdu jsme proto nejistili a jeli jsme dál, jak jsme si řekli," přidal Větrovský. "Jsme spokojení a rádi za medaili, ale zlato bylo blízko. Mohlo to skončit i hůř," zhodnotil závod zadák.

Průběh závodu pro české deblové jedničky ale nebyl úplně hladký. V první kvalifikační totiž Větrovský hned za první brankou zničil pádlo. "Naštěstí jsme to ukočírovali dolů a ve finále se už nic podobného neopakovalo," uvedl Matějka. "Ukroutil jsem hlavičku, na finále jsem to ale stihl zalepit," dodal Větrovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud